Tort Fanta

Postat pe: 13-07-2016
(0)

Ingrediente

Blat:
3 oua
1 varf cutit de sare
90g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
esenta de rom
100g faina
20g amidon de porumb (2 linguri)
1/2 plic praf de copt
1 lingura unt topit (dar nu fierbinte)
Sirop: Suc Fanta
Crema:
400g branza de vaci (15% materie grasa)
125g iaurt simplu
100g zahar
esenta vanilie
1 plic gelatina
200g frisca batuta
Jeleu:
700g suc Fanta
2 plicuri budinca de vanilie
Optional zahar (daca va place mai dulce, eu nu am pus)
In plus:
felii de portocala pentru ornat
ciocolata
frisca etc

Mod de preparare

Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam pana le incorporam bine si pe acestea.
Separat, punem faina, amidonul si praful de copt intr-un bol si le adaugam peste compozitia de oua, amestecam pana omogenizam bine totul.
Intr-o tava rotunda, cu fundul detasabil si de marime 26cm punem hartie de copt, doar in partea de jos, iar pe margini o ungem cu putin ulei. Rasturnam compozitia rezultata in tava si o dam in cuptorul incins, la foc mediu cca. 20minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

Pentru crema:
Branza de vaci impreuna cu iaurtul si zaharul le mixam pana obtinem o crema fina, punem si putina esenta de vanilie, apoi gelatina (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj) si la sfarsit adaugam frisca
batuta. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina si pufoasa.

In tava unde am copt blatul, asezam din nou blatul rece, il insiropam cu suc Fanta si peste punem umplutura de branza. Dam la frigider pentru cca. 1 ora, timp in care ne ocupam de jeleu.

Pentru Jeleu:

Intr-un bol punem 100ml de suc fanta cu cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana obtinem o pasta moale, fara cocoloase. Intr-un ibric mai marisor punem restul de suc Fanta pe foc si cand a inceput sa dea in clocot dam deoaparte si turnam amestecul de budinca peste sucul fierbinte si amestecam energic cu un tel. Punem ibricul din nou pe foc si mai lasam cca. 1 minut, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam jeleul deoaparte sa se raceasca complet (puteti pune ibricul intr-un vas cu apa rece pentru a-l raci mai repede, cum am facut eu), apoi il turnam in tava peste crema de branza. Dam din nou la frigider, pentru 4 ore sau de preferat peste noapte. Cand s-a intarit complet, ornam tortul dupa imaginatia fiecaruia! Este un tort frech pentru un sezon calduros!
Am ales acest tort, pentru ca am vrut sa-l incerc, este prima data cand il fac si de mult era pe lista in asteptare si daca tot este un sezon destul de calduros am vrut sa fie si ceva racoritor, un tort mai frech, nici prea greoi, ca vara nu prea este indicat: d
Deci tortul este super bun, un blat parfumat de vanilie si rom, o crema lejera de branza cu parfum de vanilie si jeleul de suc fanta care le face pe toate, eu zic ca merita incercat!
Sper ca v-am convins;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Fanta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Fanta