Tort Fanta

Complexitate
medie
Tort Fanta

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 varf cutit de sare
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 100g faina
  • 20g amidon de porumb (2 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura unt topit (dar nu fierbinte)
  • Sirop: Suc Fanta
  • Crema:
  • 400g branza de vaci (15% materie grasa)
  • 125g iaurt simplu
  • 100g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200g frisca batuta
  • Jeleu:
  • 700g suc Fanta
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • Optional zahar (daca va place mai dulce, eu nu am pus)
  • In plus:
  • felii de portocala pentru ornat
  • ciocolata
  • frisca etc

Mod de preparare

Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam pana le incorporam bine si pe acestea.
Separat, punem faina, amidonul si praful de copt intr-un bol si le adaugam peste compozitia de oua, amestecam pana omogenizam bine totul.
Intr-o tava rotunda, cu fundul detasabil si de marime 26cm punem hartie de copt, doar in partea de jos, iar pe margini o ungem cu putin ulei. Rasturnam compozitia rezultata in tava si o dam in cuptorul incins, la foc mediu cca. 20minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

Pentru crema:
Branza de vaci impreuna cu iaurtul si zaharul le mixam pana obtinem o crema fina, punem si putina esenta de vanilie, apoi gelatina (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj) si la sfarsit adaugam frisca
batuta. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina si pufoasa.

In tava unde am copt blatul, asezam din nou blatul rece, il insiropam cu suc Fanta si peste punem umplutura de branza. Dam la frigider pentru cca. 1 ora, timp in care ne ocupam de jeleu.

Pentru Jeleu:

Intr-un bol punem 100ml de suc fanta cu cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana obtinem o pasta moale, fara cocoloase. Intr-un ibric mai marisor punem restul de suc Fanta pe foc si cand a inceput sa dea in clocot dam deoaparte si turnam amestecul de budinca peste sucul fierbinte si amestecam energic cu un tel. Punem ibricul din nou pe foc si mai lasam cca. 1 minut, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam jeleul deoaparte sa se raceasca complet (puteti pune ibricul intr-un vas cu apa rece pentru a-l raci mai repede, cum am facut eu), apoi il turnam in tava peste crema de branza. Dam din nou la frigider, pentru 4 ore sau de preferat peste noapte. Cand s-a intarit complet, ornam tortul dupa imaginatia fiecaruia! Este un tort frech pentru un sezon calduros!
Am ales acest tort, pentru ca am vrut sa-l incerc, este prima data cand il fac si de mult era pe lista in asteptare si daca tot este un sezon destul de calduros am vrut sa fie si ceva racoritor, un tort mai frech, nici prea greoi, ca vara nu prea este indicat: d
Deci tortul este super bun, un blat parfumat de vanilie si rom, o crema lejera de branza cu parfum de vanilie si jeleul de suc fanta care le face pe toate, eu zic ca merita incercat!
Sper ca v-am convins;)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune