Tort Dobos

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Dobos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -7 oua;
  • -7 linguri zahar;
  • -7 linguri faina de grau;
  • -1 plic praf de copt;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 praf de sare;
  • -150 gr.unt cu grasime de 80%.
  • Ingrediente pentru crema:
  • -5 galbenusuri;
  • -4 linguri de zahar;
  • -50 gr.amidon alimentar;
  • -500 ml.lapte cu cacao;
  • -200 gr.unt cu grasime de 80%;
  • -100 gr.ciocolata cu cacao 95%;
  • -100 gr.ciocolata cu cacao 45%;
  • -1 lingura cacao.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -4 linguri de zahar.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foi:

-Se separa albusurile de galbenusuri.

-Se pun albusurile cu putina sare si se mixeaza pana devin spuma.

-Se pun galbenusurile cu zahar,zahar vanilat si se mixeaza pana devin o pasta.Apoi se unesc cele doua creme.Se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,putin cate putin si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.Se adauga la final untul topit dar sa fie la temperatura camerei,se amesteca tot incet si se fac 6 foi.Eu am copt foile in tava detasabila cu diametrul de 23cm.,una cate una,cam cate 10 minute la fiecare foaie.Nu am avut loc in aragaz sa bag mai multe foi si am avut dezavantaj ca am pierdut mai mult timp dar am avut avantaj ca foile au iesit toate la fel,mai putin ultima foaie a iesit mai colorata.

Mod de preparare pentru crema:

-Se pun intr-o craticioara galbenusurile,zaharul,amidonul alimentar,laptele cu cacao,cacao,se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer de mana si se fierb pe foc foarte mic,pana devine o pasta.Se opreste focul si se adauga untul si ciocolata in bucatele,se amesteca bine compozitia pana se incorporeaza totul.Se pune folie alimentara peste crema si se da crema la frigider pana la racire.

Mod de preparare pentru ornare:

-Se pun 4 linguri de zahar intr-o craticioara si se lasa pe foc potrivit pana devine o pasta maronie.Se opreste focul si se toarna zaharul ars peste una din foi.Se intinde usor cu un cutit,apoi ajutati de inca un cutit se taie foaia in 12 bucati,cu care se va orna tortul.

Mod de preparare:

-Se scoate crema din frigider si se mixeaza bine cu un mixer de mana.

-Se pune cate o foaie pe un platou si se unge cu creama.Se repeta operatiunea unplerii foilor pana la a 5 a foaie.Cu restul de crema se orneaza tortul si se aseaza foile de ornat dupa preferinte.Se da tortul la frigider cel putin 24 ore dupa care se feliaza si se poate degusta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Am adaugat pentru un plus de savoare nuci coapte si sfaramitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Romania

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci