Tort Dobos

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Dobos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • -7 oua;
  • -7 linguri zahar;
  • -7 linguri faina de grau;
  • -1 plic praf de copt;
  • -1 plic zahar vanilat;
  • -1 praf de sare;
  • -150 gr.unt cu grasime de 80%.
  • Ingrediente pentru crema:
  • -5 galbenusuri;
  • -4 linguri de zahar;
  • -50 gr.amidon alimentar;
  • -500 ml.lapte cu cacao;
  • -200 gr.unt cu grasime de 80%;
  • -100 gr.ciocolata cu cacao 95%;
  • -100 gr.ciocolata cu cacao 45%;
  • -1 lingura cacao.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -4 linguri de zahar.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru foi:

-Se separa albusurile de galbenusuri.

-Se pun albusurile cu putina sare si se mixeaza pana devin spuma.

-Se pun galbenusurile cu zahar,zahar vanilat si se mixeaza pana devin o pasta.Apoi se unesc cele doua creme.Se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,putin cate putin si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.Se adauga la final untul topit dar sa fie la temperatura camerei,se amesteca tot incet si se fac 6 foi.Eu am copt foile in tava detasabila cu diametrul de 23cm.,una cate una,cam cate 10 minute la fiecare foaie.Nu am avut loc in aragaz sa bag mai multe foi si am avut dezavantaj ca am pierdut mai mult timp dar am avut avantaj ca foile au iesit toate la fel,mai putin ultima foaie a iesit mai colorata.

Mod de preparare pentru crema:

-Se pun intr-o craticioara galbenusurile,zaharul,amidonul alimentar,laptele cu cacao,cacao,se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer de mana si se fierb pe foc foarte mic,pana devine o pasta.Se opreste focul si se adauga untul si ciocolata in bucatele,se amesteca bine compozitia pana se incorporeaza totul.Se pune folie alimentara peste crema si se da crema la frigider pana la racire.

Mod de preparare pentru ornare:

-Se pun 4 linguri de zahar intr-o craticioara si se lasa pe foc potrivit pana devine o pasta maronie.Se opreste focul si se toarna zaharul ars peste una din foi.Se intinde usor cu un cutit,apoi ajutati de inca un cutit se taie foaia in 12 bucati,cu care se va orna tortul.

Mod de preparare:

-Se scoate crema din frigider si se mixeaza bine cu un mixer de mana.

-Se pune cate o foaie pe un platou si se unge cu creama.Se repeta operatiunea unplerii foilor pana la a 5 a foaie.Cu restul de crema se orneaza tortul si se aseaza foile de ornat dupa preferinte.Se da tortul la frigider cel putin 24 ore dupa care se feliaza si se poate degusta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Am adaugat pentru un plus de savoare nuci coapte si sfaramitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie