Mod de preparare pentru foi:
-Se separa albusurile de galbenusuri.
-Se pun albusurile cu putina sare si se mixeaza pana devin spuma.
-Se pun galbenusurile cu zahar,zahar vanilat si se mixeaza pana devin o pasta.Apoi se unesc cele doua creme.Se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,putin cate putin si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.Se adauga la final untul topit dar sa fie la temperatura camerei,se amesteca tot incet si se fac 6 foi.Eu am copt foile in tava detasabila cu diametrul de 23cm.,una cate una,cam cate 10 minute la fiecare foaie.Nu am avut loc in aragaz sa bag mai multe foi si am avut dezavantaj ca am pierdut mai mult timp dar am avut avantaj ca foile au iesit toate la fel,mai putin ultima foaie a iesit mai colorata.
Mod de preparare pentru crema:
-Se pun intr-o craticioara galbenusurile,zaharul,amidonul alimentar,laptele cu cacao,cacao,se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer de mana si se fierb pe foc foarte mic,pana devine o pasta.Se opreste focul si se adauga untul si ciocolata in bucatele,se amesteca bine compozitia pana se incorporeaza totul.Se pune folie alimentara peste crema si se da crema la frigider pana la racire.
Mod de preparare pentru ornare:
-Se pun 4 linguri de zahar intr-o craticioara si se lasa pe foc potrivit pana devine o pasta maronie.Se opreste focul si se toarna zaharul ars peste una din foi.Se intinde usor cu un cutit,apoi ajutati de inca un cutit se taie foaia in 12 bucati,cu care se va orna tortul.
Mod de preparare:
-Se scoate crema din frigider si se mixeaza bine cu un mixer de mana.
-Se pune cate o foaie pe un platou si se unge cu creama.Se repeta operatiunea unplerii foilor pana la a 5 a foaie.Cu restul de crema se orneaza tortul si se aseaza foile de ornat dupa preferinte.Se da tortul la frigider cel putin 24 ore dupa care se feliaza si se poate degusta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Am adaugat pentru un plus de savoare nuci coapte si sfaramitate.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregi
Comentarii