Tort Diplomat Cu Piersici Si Jeleu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat Cu Piersici Si Jeleu

Ingrediente

  • Am facut un blat din:
  • -6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 1 praf copt
  • 2 lg apa
  • Crema:
  • -20g gelatina (2 plicuri de gelatina granule dr otker)
  • -5 oua
  • -1 conserva de piersici mari, jumatati, din compot (eu am pus conserva ARO si putin din alta conserva)
  • -1/2 l lapte
  • -100 g faina
  • -300 g zahar
  • -1 plic jeleu dr otker, tort jelee
  • -300 g frisca batuta

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa. Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar).

Asamblare:
Blat insiropat putin cu zeama de la fructe, putin din crema apoi urmeaza bucatele de jeleu intarit rosu, apoi punem piersicile jumatati cu deschizatura in jos, crema, jeleu, crema, al doilea blat insiropat.

Se da la rece totul pana a doua zi

Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si flori din pasta de lapte praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa