Tort Diplomat

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

8 oua
400 gr zahar
20 linguri apa
400 gr faina
bicarbonat stins cu lamiie sau otet
100 gr zahar ptr albuse
Cele de sus sint cantitati pentru blat
Cele de jos sint pentru crema:
Zahar 75 gr
gelatina 3 plicuri a 7 grame fiecare
oua 2 bucati
fructe 175 gr (eu am pus mai mult cam 400 gr) portocale trei si o conserva de ananas tocat mai marunt
Lichior TRIPLU SEC 150 ml la crema
coaja de la cele trei portocale (rasa)
frisca batuta 1 kg

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivit

In continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al tortului

Crema se prepara astfel:
se amesteca cu telul intr-un cazanelzaharul si ouale la care se adauga circa 50 ml apa si 50 ml frisca nebatuta, se pune la fiert, continuindu-se amestecul, iar cind da in fiert se trage la o parte si se adauga gelatina care inainte a fost inmuiata in apa rece (aici eu pun u pahar de apa cam pe trei sfert plin cu apa si cele trei pliculete de gelatina).

Se lasa la racit, si apoi se se introduce razatura de portocale si fructele taiate marunt si lichiorul triplu sec. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se umplu blaturile. De regula folosesc piscoturi dar cind trebuie sa fac tort atunci folosesc blat. Tai blatul in doua ( pe grosime) si tapetez o tava cu folie de palstic.

Las folia mai mare decit tava pentru ca dupa ce tortul este umplut trebuie sa acopar cu folie si sa dau la frigider pentr citeva ore. In tava tapetata cu folia asez prima parte de blat pe care cu o pensula, o imbib cu lichior triplu sec (in Romania stiu ca lichiorul asta este foarte tare si a trebuit sa ilo diluez cu apa) aici la noi se foloseste direct din cauza ca nu este tare concentrat.

Cantitatea de lichior pentru insiropat depinde de cit de mult suge blatul. Dupa ce am insiropat prima jumatate de blat pun un strat de vcrema si apoi a doua jumatate de blat pe care din nou o insiropez cu lichior. Dinb nou un strat de crema si din nou o alta jumatate de blat pe care il insiropez.

Urmeaza un alt strat de crema si ultima jumatate de blat care se insiropeaza si asta. Se acopera cu folia bine de tot si se da la frigider pentru citeva ore. Apoi se scoate de la frigidert se scoate din tava si se pune pe o tava dupa care se imbraca i frisca si se orneaza dupa placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Diplomat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandra87
•  02.10.2013 01:30:53

dar faina la blat cand se adauga?

pupi
•  26.03.2011 22:22:40

mersi frumos fetelor....sa il pregatiti cand avetio timp si chef ...nu o sa va para rau

lumyer
•  20.03.2011 22:31:37

felicitari .. foarte frumos

exploracuisine
•  02.03.2011 00:50:08

Arata superb tortul acesta, mi-e o pofta de nu mai pot!

clumsy
•  21.02.2009 02:10:02

de obicei nu imi plac torturile cu frisca,dar recunosc ca acesta arata minunat!FELICITARI

lucia_bp
•  21.11.2008 21:26:12

Este exact reteta pe care o cautam eu si de care nu-mi mai aduceam aminte prea bine.Este foarte bun tortul !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Diplomat