Tort Diplomat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 20 linguri apa
  • 400 gr faina
  • bicarbonat stins cu lamiie sau otet
  • 100 gr zahar ptr albuse
  • Cele de sus sint cantitati pentru blat
  • Cele de jos sint pentru crema:
  • Zahar 75 gr
  • gelatina 3 plicuri a 7 grame fiecare
  • oua 2 bucati
  • fructe 175 gr (eu am pus mai mult cam 400 gr) portocale trei si o conserva de ananas tocat mai marunt
  • Lichior TRIPLU SEC 150 ml la crema
  • coaja de la cele trei portocale (rasa)
  • frisca batuta 1 kg

Mod de preparare

Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivit

In continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al tortului

Crema se prepara astfel:
se amesteca cu telul intr-un cazanelzaharul si ouale la care se adauga circa 50 ml apa si 50 ml frisca nebatuta, se pune la fiert, continuindu-se amestecul, iar cind da in fiert se trage la o parte si se adauga gelatina care inainte a fost inmuiata in apa rece (aici eu pun u pahar de apa cam pe trei sfert plin cu apa si cele trei pliculete de gelatina).

Se lasa la racit, si apoi se se introduce razatura de portocale si fructele taiate marunt si lichiorul triplu sec. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se umplu blaturile. De regula folosesc piscoturi dar cind trebuie sa fac tort atunci folosesc blat. Tai blatul in doua ( pe grosime) si tapetez o tava cu folie de palstic.

Las folia mai mare decit tava pentru ca dupa ce tortul este umplut trebuie sa acopar cu folie si sa dau la frigider pentr citeva ore. In tava tapetata cu folia asez prima parte de blat pe care cu o pensula, o imbib cu lichior triplu sec (in Romania stiu ca lichiorul asta este foarte tare si a trebuit sa ilo diluez cu apa) aici la noi se foloseste direct din cauza ca nu este tare concentrat.

Cantitatea de lichior pentru insiropat depinde de cit de mult suge blatul. Dupa ce am insiropat prima jumatate de blat pun un strat de vcrema si apoi a doua jumatate de blat pe care din nou o insiropez cu lichior. Dinb nou un strat de crema si din nou o alta jumatate de blat pe care il insiropez.

Urmeaza un alt strat de crema si ultima jumatate de blat care se insiropeaza si asta. Se acopera cu folia bine de tot si se da la frigider pentru citeva ore. Apoi se scoate de la frigidert se scoate din tava si se pune pe o tava dupa care se imbraca i frisca si se orneaza dupa placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Chec tigrat
2
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Parteneri
Salata “Cuibul cocoşului de munte”
Bucataras.RO

Salata “Cuibul cocoşului de munte”

Salata “Cuibul cocosului de munte” se afla in topul salatelor preferate in Rusia.Este o salata “eleganta”,colorata si...

Salata “Cuibul cocoşului de munte”
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete! citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia