Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivit
In continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al tortului
Crema se prepara astfel:
se amesteca cu telul intr-un cazanelzaharul si ouale la care se adauga circa 50 ml apa si 50 ml frisca nebatuta, se pune la fiert, continuindu-se amestecul, iar cind da in fiert se trage la o parte si se adauga gelatina care inainte a fost inmuiata in apa rece (aici eu pun u pahar de apa cam pe trei sfert plin cu apa si cele trei pliculete de gelatina).
Se lasa la racit, si apoi se se introduce razatura de portocale si fructele taiate marunt si lichiorul triplu sec. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se umplu blaturile. De regula folosesc piscoturi dar cind trebuie sa fac tort atunci folosesc blat. Tai blatul in doua ( pe grosime) si tapetez o tava cu folie de palstic.
Las folia mai mare decit tava pentru ca dupa ce tortul este umplut trebuie sa acopar cu folie si sa dau la frigider pentr citeva ore. In tava tapetata cu folia asez prima parte de blat pe care cu o pensula, o imbib cu lichior triplu sec (in Romania stiu ca lichiorul asta este foarte tare si a trebuit sa ilo diluez cu apa) aici la noi se foloseste direct din cauza ca nu este tare concentrat.
Cantitatea de lichior pentru insiropat depinde de cit de mult suge blatul. Dupa ce am insiropat prima jumatate de blat pun un strat de vcrema si apoi a doua jumatate de blat pe care din nou o insiropez cu lichior. Dinb nou un strat de crema si din nou o alta jumatate de blat pe care il insiropez.
Urmeaza un alt strat de crema si ultima jumatate de blat care se insiropeaza si asta. Se acopera cu folia bine de tot si se da la frigider pentru citeva ore. Apoi se scoate de la frigidert se scoate din tava si se pune pe o tava dupa care se imbraca i frisca si se orneaza dupa placere
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataIn ton cu vremea de-afara :)
Placinta (melcisori ) cu mereRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii