Tort Diplomat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 20 linguri apa
  • 400 gr faina
  • bicarbonat stins cu lamiie sau otet
  • 100 gr zahar ptr albuse
  • Cele de sus sint cantitati pentru blat
  • Cele de jos sint pentru crema:
  • Zahar 75 gr
  • gelatina 3 plicuri a 7 grame fiecare
  • oua 2 bucati
  • fructe 175 gr (eu am pus mai mult cam 400 gr) portocale trei si o conserva de ananas tocat mai marunt
  • Lichior TRIPLU SEC 150 ml la crema
  • coaja de la cele trei portocale (rasa)
  • frisca batuta 1 kg

Mod de preparare

Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivit

In continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al tortului

Crema se prepara astfel:
se amesteca cu telul intr-un cazanelzaharul si ouale la care se adauga circa 50 ml apa si 50 ml frisca nebatuta, se pune la fiert, continuindu-se amestecul, iar cind da in fiert se trage la o parte si se adauga gelatina care inainte a fost inmuiata in apa rece (aici eu pun u pahar de apa cam pe trei sfert plin cu apa si cele trei pliculete de gelatina).

Se lasa la racit, si apoi se se introduce razatura de portocale si fructele taiate marunt si lichiorul triplu sec. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se umplu blaturile. De regula folosesc piscoturi dar cind trebuie sa fac tort atunci folosesc blat. Tai blatul in doua ( pe grosime) si tapetez o tava cu folie de palstic.

Las folia mai mare decit tava pentru ca dupa ce tortul este umplut trebuie sa acopar cu folie si sa dau la frigider pentr citeva ore. In tava tapetata cu folia asez prima parte de blat pe care cu o pensula, o imbib cu lichior triplu sec (in Romania stiu ca lichiorul asta este foarte tare si a trebuit sa ilo diluez cu apa) aici la noi se foloseste direct din cauza ca nu este tare concentrat.

Cantitatea de lichior pentru insiropat depinde de cit de mult suge blatul. Dupa ce am insiropat prima jumatate de blat pun un strat de vcrema si apoi a doua jumatate de blat pe care din nou o insiropez cu lichior. Dinb nou un strat de crema si din nou o alta jumatate de blat pe care il insiropez.

Urmeaza un alt strat de crema si ultima jumatate de blat care se insiropeaza si asta. Se acopera cu folia bine de tot si se da la frigider pentru citeva ore. Apoi se scoate de la frigidert se scoate din tava si se pune pe o tava dupa care se imbraca i frisca si se orneaza dupa placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti