Tort Diplomat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 20 linguri apa
  • 400 gr faina
  • bicarbonat stins cu lamiie sau otet
  • 100 gr zahar ptr albuse
  • Cele de sus sint cantitati pentru blat
  • Cele de jos sint pentru crema:
  • Zahar 75 gr
  • gelatina 3 plicuri a 7 grame fiecare
  • oua 2 bucati
  • fructe 175 gr (eu am pus mai mult cam 400 gr) portocale trei si o conserva de ananas tocat mai marunt
  • Lichior TRIPLU SEC 150 ml la crema
  • coaja de la cele trei portocale (rasa)
  • frisca batuta 1 kg

Mod de preparare

Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivit

In continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al tortului

Crema se prepara astfel:
se amesteca cu telul intr-un cazanelzaharul si ouale la care se adauga circa 50 ml apa si 50 ml frisca nebatuta, se pune la fiert, continuindu-se amestecul, iar cind da in fiert se trage la o parte si se adauga gelatina care inainte a fost inmuiata in apa rece (aici eu pun u pahar de apa cam pe trei sfert plin cu apa si cele trei pliculete de gelatina).

Se lasa la racit, si apoi se se introduce razatura de portocale si fructele taiate marunt si lichiorul triplu sec. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se umplu blaturile. De regula folosesc piscoturi dar cind trebuie sa fac tort atunci folosesc blat. Tai blatul in doua ( pe grosime) si tapetez o tava cu folie de palstic.

Las folia mai mare decit tava pentru ca dupa ce tortul este umplut trebuie sa acopar cu folie si sa dau la frigider pentr citeva ore. In tava tapetata cu folia asez prima parte de blat pe care cu o pensula, o imbib cu lichior triplu sec (in Romania stiu ca lichiorul asta este foarte tare si a trebuit sa ilo diluez cu apa) aici la noi se foloseste direct din cauza ca nu este tare concentrat.

Cantitatea de lichior pentru insiropat depinde de cit de mult suge blatul. Dupa ce am insiropat prima jumatate de blat pun un strat de vcrema si apoi a doua jumatate de blat pe care din nou o insiropez cu lichior. Dinb nou un strat de crema si din nou o alta jumatate de blat pe care il insiropez.

Urmeaza un alt strat de crema si ultima jumatate de blat care se insiropeaza si asta. Se acopera cu folia bine de tot si se da la frigider pentru citeva ore. Apoi se scoate de la frigidert se scoate din tava si se pune pe o tava dupa care se imbraca i frisca si se orneaza dupa placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia