Tort din crema de zahar ars

Postat pe: 27-09-2010
(10)

Ingrediente

topim 150 g zahar in oala in care facem tortul Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi) Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
pentru crema avem nevoie de:
8 oua intregi
1 litru lapte
Toate acestea se mixeaza bine de tot
Pentru blat(facem in alt castron):
5 oua intregi
1 cana zahar
1 cana faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort din crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elenabojinca
•  16.02.2016 10:39:38

Nu inteleg, in crema nu se pune nici un pic de zahar?

mariaanca65
•  11.07.2015 23:13:11

chaverny_67 ,nu ti-a iesit tortul pentru ca in reteta originala trebuie pusa in cuptor crema de zahar ars mai intai,iar cand aceasta este aproape inchegata se adauga compozitia pentru blat si lasa din nou in cuptor la foc mic.Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.iar cand este rece se pune pe farfurie,astfel blatul va absorbi tot sucul cremei de zahar ars,timpul de coacere al cremei de zahar ars este mult mai mare decat al blatului si temperatura mai mare,crema de zahar ars se coace la foc mediu in timp ce blatul se coace la foc mic.Eu fac reteta asta destul de des dar adaug si mere si este delicios.

miki10269
•  07.09.2012 19:58:27

in blat nu se pune praf de copt, ceva ? cum face ca sa creasca ? si , da, va rog, cam la ce temperatura ar trebui coapta ? eu am cuptor electric. multumesc, Mihaela

vuvita
•  23.03.2011 14:14:34

wow ce bine arata :X

chaverny_67
•  02.03.2010 02:21:35

L-am incercat si eu pentru majoratul fiicei mele, e innebunita dupa crema de zahar ars, e desertul ei favorit si a sarit in sus de bucurie cand i-am spus ce fel de tort o sa aiba. Dar... nu stiu unde am gresit ca nu mi s-a inchegat deloc, s-a format crusta deasupra, ceea ce ar fi fost blatul, dar dedesubt a ramas crema aproape la fel de lichida. Am pus la 300 F pentru ca asa am considerat ca ar fi "la foc foarte mic" dupa cum indica reteta si l-am lasat chiar o ora si 10 minute. La aragazul meu reglez electronic temperatura. Ce temperatura ar fi trebuit sa folosesc??? cred ca aici o fi fost greseala... Va multumesc si sper sa primesc vreun sfat, pentru ca as vrea sigur sa-l mai fac, trebuie sa fie delicios :)

ratatouille
•  20.01.2010 06:41:00

Reteta asta de tort parca aduce a "Prajitura desteapta"nu-i asa?Oricum e super.Bravo.

lia_maria
•  02.07.2009 17:57:48

si eu am aceasta reteta!o fac foarte des,este usor de facut si e delicioasa!!

me_00
•  18.05.2009 09:10:49

Arata f bine..cred ca este si f bun.Am sa l fac sa l fac sapt viitoare.. .Multumesc .

lucia_bp
•  14.11.2008 21:10:08

esti o mare artista si un talent inascut!!!Felicitari!!

wana
•  16.12.2007 19:18:49

.Am sa-l incerc chiar maine.Mersi! Cred ca este delicios.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort din crema de zahar ars