Tort Din Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema:
  • 4 foi gelatina
  • 250 g smintina dulce lichida
  • 80 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamiie
  • 150 g capsuni pasate
  • 100 g gem de capsuni
  • 500 g capsuni proaspete
  • 2 pliculete gelatina de pus pe tarta de fructe de culoare rosie
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • vanilie
  • 1 lingura de ulei
  • 130 g faina

Mod de preparare

Blatul se coace ca orice blat de pandispan, se lasa la racit si se taie in doua.

Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Smintina se bate frisca. Capsunile pasate se amesteca cu zaharul pudra si cu zeama de lamiie. Foile de gelatina se storc de apa si se topesc in putina apa calduta sau de preferat putin suc de capsuni, totul se amesteca cu frisca.

Blatul taiat in doua se umple cu crema de capsuni obtinuta, la mijloc. Se pune al doilea blat, se da la frigider sa se intareasca crema. De preferinta e sa se foloseasca un inel pentru tort. Cind crema s-a intarit se scoate tortul din frigider si se unge cu gemul de capsuni, capsunile proaspete, spalate, se taie in jumatati si se aseaza cu taietura in jos, pe suprafata tortului.

Capsunile se ung cu gelatina rosie. Pe margini se decoreaza cu fulgi din migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate