Blatul se coace ca orice blat de pandispan, se lasa la racit si se taie in doua.
Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Smintina se bate frisca. Capsunile pasate se amesteca cu zaharul pudra si cu zeama de lamiie. Foile de gelatina se storc de apa si se topesc in putina apa calduta sau de preferat putin suc de capsuni, totul se amesteca cu frisca.
Blatul taiat in doua se umple cu crema de capsuni obtinuta, la mijloc. Se pune al doilea blat, se da la frigider sa se intareasca crema. De preferinta e sa se foloseasca un inel pentru tort. Cind crema s-a intarit se scoate tortul din frigider si se unge cu gemul de capsuni, capsunile proaspete, spalate, se taie in jumatati si se aseaza cu taietura in jos, pe suprafata tortului.
Capsunile se ung cu gelatina rosie. Pe margini se decoreaza cu fulgi din migdale.
"Retete pentru mese in familie" Cea mai cea reteteta de paste pregatita pana acum, asa au zis ai mei! Asa ca nu ma...
Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzolaAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii