Blatul se coace ca orice blat de pandispan, se lasa la racit si se taie in doua.
Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Smintina se bate frisca. Capsunile pasate se amesteca cu zaharul pudra si cu zeama de lamiie. Foile de gelatina se storc de apa si se topesc in putina apa calduta sau de preferat putin suc de capsuni, totul se amesteca cu frisca.
Blatul taiat in doua se umple cu crema de capsuni obtinuta, la mijloc. Se pune al doilea blat, se da la frigider sa se intareasca crema. De preferinta e sa se foloseasca un inel pentru tort. Cind crema s-a intarit se scoate tortul din frigider si se unge cu gemul de capsuni, capsunile proaspete, spalate, se taie in jumatati si se aseaza cu taietura in jos, pe suprafata tortului.
Capsunile se ung cu gelatina rosie. Pe margini se decoreaza cu fulgi din migdale.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii