Se face un blat din 8 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat.
Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.
Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se tapeteaza forma in care am copt blatul cu folie alimentara se sune blat, crema 1, blat, crema 2 blat si se da la rece sa se intareasca cremele, se orneaza dupa bunul plac.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii