Tort de visine cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de visine cu branza

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 ling amidon
  • 2 ling faina
  • 1 ling cacao
  • 3 ling ulei
  • hartie de copt
  • crema:
  • 2 plicuri(20 g gelatina)
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 250 mg lapte
  • 500 g branza dulce(eu am pus ricotta)
  • 500 g visine
  • 500 mg frisca lichida
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pt blat, bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat.Incorporezi pe rand, amestecand usor, de jos in sus, galbenusurile, faina, amidonul, praful de copt, cacao si 2 linguri ulei.Ungi si tapetezi forma de tort.Coci blatul 20 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.Speli si cureti visinile.Pastrezi cateva pt decor, iar restul le pasezi in blender.Inmoi gelatina in 100 mg apa rece, freci la bain-marin galbenusurile cu laptele si zaharul, pana se ingroasa crema.Iei vasul de pe foc,pui gelatina si amesteci pt a se topi.In crema racorita,incorporezi frisca batuta si branza dulce.Amesteci1/2 din crema cu piureul de visine si 1/2 cu zeama si coaja de lamaie rasa.Asezi cele 2 crema in straturi, peste blatul racit in forma, si dai totrtul la frigider pt 4 ore.

Eu am facut tortul intr-o tava de tort de 28 cm unde blatul ar fi iesit milimetric as ca am dublat portiile. Nu stiu daca la o tava mai mica ar fi fost de ajuns dar tind sa cred totusi ca nu....ramane la latitudinea fiecaruia cat de gros vrea sa fie blatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc