Tort de visine cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de visine cu branza

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 ling amidon
  • 2 ling faina
  • 1 ling cacao
  • 3 ling ulei
  • hartie de copt
  • crema:
  • 2 plicuri(20 g gelatina)
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 250 mg lapte
  • 500 g branza dulce(eu am pus ricotta)
  • 500 g visine
  • 500 mg frisca lichida
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pt blat, bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat.Incorporezi pe rand, amestecand usor, de jos in sus, galbenusurile, faina, amidonul, praful de copt, cacao si 2 linguri ulei.Ungi si tapetezi forma de tort.Coci blatul 20 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.Speli si cureti visinile.Pastrezi cateva pt decor, iar restul le pasezi in blender.Inmoi gelatina in 100 mg apa rece, freci la bain-marin galbenusurile cu laptele si zaharul, pana se ingroasa crema.Iei vasul de pe foc,pui gelatina si amesteci pt a se topi.In crema racorita,incorporezi frisca batuta si branza dulce.Amesteci1/2 din crema cu piureul de visine si 1/2 cu zeama si coaja de lamaie rasa.Asezi cele 2 crema in straturi, peste blatul racit in forma, si dai totrtul la frigider pt 4 ore.

Eu am facut tortul intr-o tava de tort de 28 cm unde blatul ar fi iesit milimetric as ca am dublat portiile. Nu stiu daca la o tava mai mica ar fi fost de ajuns dar tind sa cred totusi ca nu....ramane la latitudinea fiecaruia cat de gros vrea sa fie blatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia