Tort de Sarlota Foarte Simplu

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1 litru lapte
8 oua
2 cani zahar
50g gelatina
cacao

Mod de preparare

In laptele rece se pune o cana de zahar si gelatina. Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot mestecand incontinuu (sa fiti atente sa nu se prinda caci se caramelizeaza zaharul pe fund si gelatina face cocoloase) Se mesteca incontinuu pina se ingroase putin. Apoi se da la racit.

Se separa ouale. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar (se face bezea), iar galbenusurile se bat si ele spuma (fara zahar). Cand laptele cu gelatina sau racit se toarna bezeaua si apoi galbenusurile si se amesteca cu lingura de lemn.

Se separa cantitatea in doua si intr-una se pune cacaua. Intr-o cratita adinca se pune o punga (simpla fara desene, caci ramin imprimate pe tort - se imbraca cratita in punga), apoi se toarna prima cantitate (ori cea de cacaua ori cea simpla, cum doriti, tinand insa cont ca partea de pe fundul cratitei la ornare va deveni partea de sus a tortului cand il vom rasturna).

Se lasa la rece cam jumatate de ora, apoi daca vedem ca deasupra a prins o pojghitza turnam si cealalta jumatate. Trebuie sa fie destul de inchegata caci, daca nu, se combina culorile intre ele. Se baga iar la rece pentru 3, 4 ore apoi se scoate cratita se intoarce cu fundul in jos pe un platou. Cu ajutorul pungii de plastic tortul va iesi mult mai repede din cratita. Dezlipim punga de pe tort si il ornam cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Sarlota Foarte Simplu" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

oanachrisung
•  24.03.2009 14:57:30

Multumim pentru reteta de sarlota ... vreau sa o incerc de Paste.Spune-mi,te rog,cate linguri de cacao se pun in prima jumatate.Dar in a doua ce punem?Zahar vanilat?
Multumesc.
Oana

redai liliana
•  17.02.2009 10:59:14

simpla intradevar reteta.putem adauga si fructe,bucati de ciocolata,piscoturi...cred ca ar premiata pt simplitatea ei.in definitiv suntem mereu contracronometru,avem nevoie de retete rapide si ieftine!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Sarlota Foarte Simplu