In laptele rece se pune o cana de zahar si gelatina. Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot mestecand incontinuu (sa fiti atente sa nu se prinda caci se caramelizeaza zaharul pe fund si gelatina face cocoloase) Se mesteca incontinuu pina se ingroase putin. Apoi se da la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar (se face bezea), iar galbenusurile se bat si ele spuma (fara zahar). Cand laptele cu gelatina sau racit se toarna bezeaua si apoi galbenusurile si se amesteca cu lingura de lemn.
Se separa cantitatea in doua si intr-una se pune cacaua. Intr-o cratita adinca se pune o punga (simpla fara desene, caci ramin imprimate pe tort - se imbraca cratita in punga), apoi se toarna prima cantitate (ori cea de cacaua ori cea simpla, cum doriti, tinand insa cont ca partea de pe fundul cratitei la ornare va deveni partea de sus a tortului cand il vom rasturna).
Se lasa la rece cam jumatate de ora, apoi daca vedem ca deasupra a prins o pojghitza turnam si cealalta jumatate. Trebuie sa fie destul de inchegata caci, daca nu, se combina culorile intre ele. Se baga iar la rece pentru 3, 4 ore apoi se scoate cratita se intoarce cu fundul in jos pe un platou. Cu ajutorul pungii de plastic tortul va iesi mult mai repede din cratita. Dezlipim punga de pe tort si il ornam cu frisca.
Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar...
Dovleac copt cu nuci caramelizate si friscaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii