Tort de Sarlota Foarte Simplu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 50g gelatina
  • cacao

Mod de preparare

In laptele rece se pune o cana de zahar si gelatina. Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot mestecand incontinuu (sa fiti atente sa nu se prinda caci se caramelizeaza zaharul pe fund si gelatina face cocoloase) Se mesteca incontinuu pina se ingroase putin. Apoi se da la racit.

Se separa ouale. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar (se face bezea), iar galbenusurile se bat si ele spuma (fara zahar). Cand laptele cu gelatina sau racit se toarna bezeaua si apoi galbenusurile si se amesteca cu lingura de lemn.

Se separa cantitatea in doua si intr-una se pune cacaua. Intr-o cratita adinca se pune o punga (simpla fara desene, caci ramin imprimate pe tort - se imbraca cratita in punga), apoi se toarna prima cantitate (ori cea de cacaua ori cea simpla, cum doriti, tinand insa cont ca partea de pe fundul cratitei la ornare va deveni partea de sus a tortului cand il vom rasturna).

Se lasa la rece cam jumatate de ora, apoi daca vedem ca deasupra a prins o pojghitza turnam si cealalta jumatate. Trebuie sa fie destul de inchegata caci, daca nu, se combina culorile intre ele. Se baga iar la rece pentru 3, 4 ore apoi se scoate cratita se intoarce cu fundul in jos pe un platou. Cu ajutorul pungii de plastic tortul va iesi mult mai repede din cratita. Dezlipim punga de pe tort si il ornam cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.