Ingrediente
● 1 litru lapte |
● 8 oua |
● 2 cani zahar |
● 50g gelatina |
● cacao |
Mod de preparare
In laptele rece se pune o cana de zahar si gelatina. Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot mestecand incontinuu (sa fiti atente sa nu se prinda caci se caramelizeaza zaharul pe fund si gelatina face cocoloase) Se mesteca incontinuu pina se ingroase putin. Apoi se da la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar (se face bezea), iar galbenusurile se bat si ele spuma (fara zahar). Cand laptele cu gelatina sau racit se toarna bezeaua si apoi galbenusurile si se amesteca cu lingura de lemn.
Se separa cantitatea in doua si intr-una se pune cacaua. Intr-o cratita adinca se pune o punga (simpla fara desene, caci ramin imprimate pe tort - se imbraca cratita in punga), apoi se toarna prima cantitate (ori cea de cacaua ori cea simpla, cum doriti, tinand insa cont ca partea de pe fundul cratitei la ornare va deveni partea de sus a tortului cand il vom rasturna).
Se lasa la rece cam jumatate de ora, apoi daca vedem ca deasupra a prins o pojghitza turnam si cealalta jumatate. Trebuie sa fie destul de inchegata caci, daca nu, se combina culorile intre ele. Se baga iar la rece pentru 3, 4 ore apoi se scoate cratita se intoarce cu fundul in jos pe un platou. Cu ajutorul pungii de plastic tortul va iesi mult mai repede din cratita. Dezlipim punga de pe tort si il ornam cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Sarlota Foarte Simplu" nu uita sa ii faci un review.
Se separa ouale. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar (se face bezea), iar galbenusurile se bat si ele spuma (fara zahar). Cand laptele cu gelatina sau racit se toarna bezeaua si apoi galbenusurile si se amesteca cu lingura de lemn.
Se separa cantitatea in doua si intr-una se pune cacaua. Intr-o cratita adinca se pune o punga (simpla fara desene, caci ramin imprimate pe tort - se imbraca cratita in punga), apoi se toarna prima cantitate (ori cea de cacaua ori cea simpla, cum doriti, tinand insa cont ca partea de pe fundul cratitei la ornare va deveni partea de sus a tortului cand il vom rasturna).
Se lasa la rece cam jumatate de ora, apoi daca vedem ca deasupra a prins o pojghitza turnam si cealalta jumatate. Trebuie sa fie destul de inchegata caci, daca nu, se combina culorile intre ele. Se baga iar la rece pentru 3, 4 ore apoi se scoate cratita se intoarce cu fundul in jos pe un platou. Cu ajutorul pungii de plastic tortul va iesi mult mai repede din cratita. Dezlipim punga de pe tort si il ornam cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Sarlota Foarte Simplu" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
redai liliana
• 17.02.2009 10:59:14
simpla intradevar reteta.putem adauga si fructe,bucati de ciocolata,piscoturi...cred ca ar premiata pt simplitatea ei.in definitiv suntem mereu contracronometru,avem nevoie de retete rapide si ieftine!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.03.2009 14:57:30
Multumim pentru reteta de sarlota ... vreau sa o incerc de Paste.Spune-mi,te rog,cate linguri de cacao se pun in prima jumatate.Dar in a doua ce punem?Zahar vanilat?
Multumesc.
Oana