Tort de Punci Aniversar

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

Pentru punci:
1 portocala feliata
150 ml vin rosu
2 seminte de anason
1 baton de scortisoara
1 cuisor
Pentru blat:
125 g unt
125 g zahar
75 g ciocolata amaruie
3 oua
un praf de sare
220 g faina
cacao
1 plic praf de copt
Pentru crema:
4 g de agar-agar sau 10 g de gelatina granule
zeama de la 2 portocale
zeama de la o lamaie
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
rom
frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

50min

PORȚII

8 portii
Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca, mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.
Pentru blat:
Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare de asemenea.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30 min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Galbenusurile le punem pe bain-marie impreuna cu zaharul si romul cca. 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga.
Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Pentru ansamblare:

Blatul il asezam in tava in care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.
A doua zi, il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.
Este senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Punci Aniversar" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Punci Aniversar