Tort de Punci Aniversar

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

Pentru punci:
1 portocala feliata
150 ml vin rosu
2 seminte de anason
1 baton de scortisoara
1 cuisor
Pentru blat:
125 g unt
125 g zahar
75 g ciocolata amaruie
3 oua
un praf de sare
220 g faina
cacao
1 plic praf de copt
Pentru crema:
4 g de agar-agar sau 10 g de gelatina granule
zeama de la 2 portocale
zeama de la o lamaie
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
rom
frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca, mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.
Pentru blat:
Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare de asemenea.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30 min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Galbenusurile le punem pe bain-marie impreuna cu zaharul si romul cca. 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga.
Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Pentru ansamblare:

Blatul il asezam in tava in care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.
A doua zi, il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.
Este senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Punci Aniversar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Punci Aniversar