TORT DE PISCOTURI

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
TORT DE PISCOTURI

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 200gfaina
  • 50gunt
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere
  • 50gzahar
  • 1 lingura cacao neagra;
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 350gunt sau margarina Rama
  • 350gzahar pudra;
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao neagra
  • 150gzahar
  • 3 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom;

Mod de preparare

1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
Se taie cu un cutit cald, dupa dorinta , si se serveste cu un pahar de vin alb rece.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!