TORT DE PISCOTURI

Postat pe: 01-10-2015
(0)

Ingrediente

Pentru foi:
200gfaina
50gunt
1 ou
1 lingura de miere
50gzahar
1 lingura cacao neagra
Pentru crema:
1/2 l lapte
3 linguri zahar
3 linguri faina
350gunt sau margarina Rama
350gzahar pudra
Pentru glazura:
3 linguri cacao neagra
150gzahar
3 linguri apa
unt cat o nuca
In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
Se taie cu un cutit cald, dupa dorinta , si se serveste cu un pahar de vin alb rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara TORT DE PISCOTURI" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei TORT DE PISCOTURI