TORT DE PISCOTURI

Postat pe: 01-10-2015
(0)

Ingrediente

Pentru foi:
200gfaina
50gunt
1 ou
1 lingura de miere
50gzahar
1 lingura cacao neagra
Pentru crema:
1/2 l lapte
3 linguri zahar
3 linguri faina
350gunt sau margarina Rama
350gzahar pudra
Pentru glazura:
3 linguri cacao neagra
150gzahar
3 linguri apa
unt cat o nuca
In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
Se taie cu un cutit cald, dupa dorinta , si se serveste cu un pahar de vin alb rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta TORT DE PISCOTURI" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei TORT DE PISCOTURI