Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul pana cand devin ca o crema densa. La sfarsit se adauga uleiul, continuati sa amestecati cu mixerul ca sa se incorporeze bine. Radeti morcovul, cantariti sa fie 300 gr. puneti-l intr-o sita si presati-l bine cu o lingura, sa se scurga de sucul lor. Lasati morcovul ras in sita circa ½ ora, presand cu lingura din cand in cand.
Apoi puneti morcovul intr-un castron, faina cernuta cu praful de copt, zaharul vanilat si faina de migdale (migdale fara piele macinate fin). Amestecati bine si peste aceasta compozitie se adauga cea de oua.
Amestecati bine cu mixerul. Puneti compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina (sau captusita cu hartie de cuptor). Marimea tavii diam. 24-26 cm. Se coace in cuptorul deja incalzit, la foc mic circa 170-180 °. Dupa circa 30 minute faceti proba cu o scobitoare, daca iese uscata dulcele este copt inauntru.
Se lasa sa se raceasca bine, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii