Tort de mere cu crema de zahar ars

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

10 mere
2 cani zahar
8 oua
1/2 l lapte
faina
ciocolata + frisca pt ornat

Mod de preparare

Se arde 1 cana zahar, se intinde pe oala (una mai larga, in care veti face tortul); se adauga merele taiate felii (fara coaja si fara samburi). Se da la cuptor 20 min.

Intre timp, se bat 4 albusuri spuma cu putina sare, cu 6 linguri zahar, 4 galbenusuri si 1/2 l lapte. Totul se pune peste compozitia de dinainte (peste mere). Se da la cuptor pt 15 min.
4 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, se bat cu 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se pune peste crema din cuptor, si se lasa 15-20 min (la cuptor).

Dupa ce se scoate se lasa sa se raceasca putin, apoi se intoarce oala invers si se tine asa timp de o ora. Se scoate oala de pe tort si se orneaza tortul cu frisca si ciocolata rasa.

Atat!
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

giulietta
•  08.02.2011 16:02:48

te rog frumos, poti sa specifici temperatura la care trebuie lasat tortuletul la cuptor? electric? si diametrul cratitei? mersi, unii dintre noi sunt incepatori...offf

crisa_yza
•  30.01.2011 19:57:38

o sa vezi ca este f usor de facut!
pupam! :)

roxy14
•  27.04.2009 14:45:34

FF bun....am sa incerc sa fac...nu prea le am cu dulciurile dar m_ai convins

felicitari!!
si numai bine!
ai o fetita frumusica foc!!!;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de mere cu crema de zahar ars