Tort de mere cu crema de zahar ars

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

10 mere
2 cani zahar
8 oua
1/2 l lapte
faina
ciocolata + frisca pt ornat

Mod de preparare

Se arde 1 cana zahar, se intinde pe oala (una mai larga, in care veti face tortul); se adauga merele taiate felii (fara coaja si fara samburi). Se da la cuptor 20 min.

Intre timp, se bat 4 albusuri spuma cu putina sare, cu 6 linguri zahar, 4 galbenusuri si 1/2 l lapte. Totul se pune peste compozitia de dinainte (peste mere). Se da la cuptor pt 15 min.
4 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, se bat cu 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se pune peste crema din cuptor, si se lasa 15-20 min (la cuptor).

Dupa ce se scoate se lasa sa se raceasca putin, apoi se intoarce oala invers si se tine asa timp de o ora. Se scoate oala de pe tort si se orneaza tortul cu frisca si ciocolata rasa.

Atat!
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

giulietta
•  08.02.2011 16:02:48

te rog frumos, poti sa specifici temperatura la care trebuie lasat tortuletul la cuptor? electric? si diametrul cratitei? mersi, unii dintre noi sunt incepatori...offf

crisa_yza
•  30.01.2011 19:57:38

o sa vezi ca este f usor de facut!
pupam! :)

roxy14
•  27.04.2009 14:45:34

FF bun....am sa incerc sa fac...nu prea le am cu dulciurile dar m_ai convins

felicitari!!
si numai bine!
ai o fetita frumusica foc!!!;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de mere cu crema de zahar ars