Tort de Mere Caramelizate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort de Mere Caramelizate

Ingrediente

  • 9 mere potrivite
  • 12 oua
  • 100 g unt
  • 1 l lapte (250 ml pt frisca)
  • 30 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri frisca sau 300 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • 2 banane (decor)

Mod de preparare

Se pun intr-o oala adanca 14 linguri zahar si se caramelizeaza intinzandu-se pe peretii acesteia. Acesta se lasa la racit pana incepe sa trosneasca.

Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele, asezandu-se in oala pe doua randuri. Dupa ce s-a pus primul rand se pune untul in scobitura merelor, se presara 2 linguri de zahar si scortisoara, se repeta aceasta tehnica si pe cel de al doilea strat de mere. Acestea se dau la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp se amesteca bine 7 linguri de zahar, 750 ml lapte, 7 oua si vanilia. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana acesta se intareste ca o crema. Peste aceasta cand este gata se adauga o compozitie de pandispan (5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilia si praful de copt) si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou. Urmatorul pas este taierea bananelor rondele (eu le-am taiat cu cutitul de taiat cascaval pt o forma mai frumoasa) si asezarea acestora. Peste acestea se pune gelatina si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura