Se pun intr-o oala adanca 14 linguri zahar si se caramelizeaza intinzandu-se pe peretii acesteia. Acesta se lasa la racit pana incepe sa trosneasca.
Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele, asezandu-se in oala pe doua randuri. Dupa ce s-a pus primul rand se pune untul in scobitura merelor, se presara 2 linguri de zahar si scortisoara, se repeta aceasta tehnica si pe cel de al doilea strat de mere. Acestea se dau la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp se amesteca bine 7 linguri de zahar, 750 ml lapte, 7 oua si vanilia. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana acesta se intareste ca o crema. Peste aceasta cand este gata se adauga o compozitie de pandispan (5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilia si praful de copt) si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou. Urmatorul pas este taierea bananelor rondele (eu le-am taiat cu cutitul de taiat cascaval pt o forma mai frumoasa) si asezarea acestora. Peste acestea se pune gelatina si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Se serveste rece.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii