Se pun intr-o oala adanca 14 linguri zahar si se caramelizeaza intinzandu-se pe peretii acesteia. Acesta se lasa la racit pana incepe sa trosneasca.
Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele, asezandu-se in oala pe doua randuri. Dupa ce s-a pus primul rand se pune untul in scobitura merelor, se presara 2 linguri de zahar si scortisoara, se repeta aceasta tehnica si pe cel de al doilea strat de mere. Acestea se dau la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp se amesteca bine 7 linguri de zahar, 750 ml lapte, 7 oua si vanilia. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana acesta se intareste ca o crema. Peste aceasta cand este gata se adauga o compozitie de pandispan (5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilia si praful de copt) si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou. Urmatorul pas este taierea bananelor rondele (eu le-am taiat cu cutitul de taiat cascaval pt o forma mai frumoasa) si asezarea acestora. Peste acestea se pune gelatina si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Se serveste rece.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii