Tort de Mere Caramelizate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort de Mere Caramelizate

Ingrediente

  • 9 mere potrivite
  • 12 oua
  • 100 g unt
  • 1 l lapte (250 ml pt frisca)
  • 30 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri frisca sau 300 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • 2 banane (decor)

Mod de preparare

Se pun intr-o oala adanca 14 linguri zahar si se caramelizeaza intinzandu-se pe peretii acesteia. Acesta se lasa la racit pana incepe sa trosneasca.

Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele, asezandu-se in oala pe doua randuri. Dupa ce s-a pus primul rand se pune untul in scobitura merelor, se presara 2 linguri de zahar si scortisoara, se repeta aceasta tehnica si pe cel de al doilea strat de mere. Acestea se dau la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp se amesteca bine 7 linguri de zahar, 750 ml lapte, 7 oua si vanilia. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana acesta se intareste ca o crema. Peste aceasta cand este gata se adauga o compozitie de pandispan (5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilia si praful de copt) si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou. Urmatorul pas este taierea bananelor rondele (eu le-am taiat cu cutitul de taiat cascaval pt o forma mai frumoasa) si asezarea acestora. Peste acestea se pune gelatina si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola