Tort de Inghetata cu Fructe Proaspete si Blat

Complexitate
redusa
Tort de Inghetata cu Fructe Proaspete si Blat

Ingrediente

  • blat de tort de ciocolata (dupa gustul si preferinta dvs)
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 gr inghetata de ciocolata
  • 400 gr inghetata de vanilie
  • 40 gr zmeura proaspata
  • 150 gr capsuni proaspete
  • 250 gr cirese negre dulci
  • 230 gr ciocolata semi dulce sau amaruie (dupa gustul dvs)
  • 180 ml lapte de frisca
  • 25 gr unt
  • 2 linguri de rom pur nu esenta
  • sau coniac /whiskey

Mod de preparare

Fructele se spala se taie bucatele mai micute, ciocolata se rupe bucati mici (ambele ciocolati, dar se pun in vase diferite). Eu am avut zmeura si capsunile proaspete si ciresele au fost congelate (nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum au fost).

Blatul de tort l-am facut cu ciocolata rasa in el ca sa ii dau culoare (in loc de cacao). Am taiat partea bombata a blatului, apoi restul de blat l-am feliat (in doua)

Intr-o tava am pus film alimentar care l-am lasat peste marginile tavii ca sa am cu ce acoperi tortul. Am asezat prima felie de blat, apoi inghetata de ciocolata care a fost destul de moale ca sa se poate modela. In ciocolata am pus bucati mici de ciocolata alba, si apoi am acoperit cu zmeura si capsuni. Am asezat a doua foaie de blat si deasupra am pus inghetata de vanilie si ciresele. Am nivelat, am acoperit si am pus la congelator.

Am pun intr-un vas untul si am incalzit pana la lichefiere, in microunde, apoi am adaugat laptele de frisca si am reancalzit pana la punctul de fierbere (nu am lasat la fiert). Laptele l-am pus peste ciocolata semidulce care deja este pusa intr-un vas separat si maruntita. Lasam laptele fierbinte peste ciocolata, circa 2 minute, dupa care incepem sa amestecam cu o spatula de silicon.

Avem grija sa nu intre prea mult aer in amestec pentru ca devine mat. Cand este topita ciocolata se adauga romul (sau ce folositi) si mai amestecati putin. Se lasa la racit pana la temnperatura camerei, apoi se toarna in mijlocul tortului de inghetata si cu un cutit impingem ciocolata spre margini si lasam sa cada pe laterale.
Decoram dupa dorinta, eu am pus carnaciori de ciocolata.

Inainte de a se turna ganashul peste tort, se pune un gratar peste o tava de copt si tortul se aseaza deasupra gratarului. Cand ciocolata se scurge pe marginile tortului va cadea in tava. Dupa ce am terminat cu imbracatul tortului, cu un cutit ridicam putin de tort si mutam dintr-o parte in alta ca sa desprindem de ciocolata scursa, blatul de jos.

Asezam pe un platou si punem la frigider sau la congelator, depinde de timpul cand vreti sa serviti dulcele pregatit.

Restul de ciocolata cazut in tava, nu se arunca, se ia cu lingura si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a strecurat de eventualele faramituri de blat, se pune intr-un castron si se da la frigider pana a doua zi. In perioada asta ciocolata se ingroasa si se va putea modela in foram dorita, se va tavali prin pudra de cacao si vom avea un al doilea dulce. Trufe de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia