Marul se curata si se taie felii subtiri, la fel si din dovleac taiem niste felii subtiri si de marimea celor de mere.
Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotunde) tapetete cu hirtie de copt si turnam peste caramelul ce a mai ramas in cratita si se presara scortisoara.
Blatul: 6 galbenuse se amesteca bine cu 6 linguri de zahar, apoi adaugam cele 100 g de nuca, faina cu praful de copt, pesmetul, mirodeniile, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.
Cind compozitia s-a omogenizat bine se toarna peste feliile de mere si dovleac si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu, cam 40-50 min, pina incepe sa se desprinda de pe marginea tavii.
Dupa ce s-a copt se rastoarna incet pe tava, se lasa la racit si se orneaza cu frisca dupa plac, se poate servii si fara frisca doar pudrat cu putin zahar praf.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii