Ingrediente
● 1 mar mare sau 2 mai mici |
● dovleac (citeva felii) |
● 60 g de unt |
● 100 g de zahar |
● 6 oua |
● 6 linguri de zahar |
● 100 g de nuca prajita si macinata |
● 1 lingura faina amestecata cu un pachet de praf de copt |
● 1 lingura pesmet |
● vanilie |
● scortisoara |
● un virf de cutit de nucsoara si chimbir |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Marul se curata si se taie felii subtiri, la fel si din dovleac taiem niste felii subtiri si de marimea celor de mere.
Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotunde) tapetete cu hirtie de copt si turnam peste caramelul ce a mai ramas in cratita si se presara scortisoara.
Blatul: 6 galbenuse se amesteca bine cu 6 linguri de zahar, apoi adaugam cele 100 g de nuca, faina cu praful de copt, pesmetul, mirodeniile, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.
Cind compozitia s-a omogenizat bine se toarna peste feliile de mere si dovleac si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu, cam 40-50 min, pina incepe sa se desprinda de pe marginea tavii.
Dupa ce s-a copt se rastoarna incet pe tava, se lasa la racit si se orneaza cu frisca dupa plac, se poate servii si fara frisca doar pudrat cu putin zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Halloween" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotunde) tapetete cu hirtie de copt si turnam peste caramelul ce a mai ramas in cratita si se presara scortisoara.
Blatul: 6 galbenuse se amesteca bine cu 6 linguri de zahar, apoi adaugam cele 100 g de nuca, faina cu praful de copt, pesmetul, mirodeniile, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.
Cind compozitia s-a omogenizat bine se toarna peste feliile de mere si dovleac si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu, cam 40-50 min, pina incepe sa se desprinda de pe marginea tavii.
Dupa ce s-a copt se rastoarna incet pe tava, se lasa la racit si se orneaza cu frisca dupa plac, se poate servii si fara frisca doar pudrat cu putin zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Halloween" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.02.2010 17:37:32
Arata super, presupun ca a fost si foarte gustos!