Clatite negre:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.
Clatite albe:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.
Crema de cafea:
Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel.
Asamblare:
Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii