Se face un blat din 8 albuse +8 linguri zahar +8 galbenuse +8 linguri faina +1 praf de copt +50 g ciocolata rasa, se coace la foc potrivit (180 grade)
Crema: ouale + zaharul se fierb pe baie de aburi putin pina se topeste zaharul apoi se aduga cacao (data prin sita) si se fierbe pina se ingroase ca o smintina, la sfirsit se adauga ciocolata si 100 g margarina. Se raceste si se amesteca cu 250 g margarina, putina sare, esenta de rom. Se mixeaza pina devine spumoasa
Glazura: ciocolata cu uleiul se topeste pe baie de aburi si se glazureaza tortul
ARANJARE: blatul se taie in 3 pe orizontala se insiropwaza cu sirop de rom cu putin nes sau coniac, se repartizeaza crema pe fiecare parte de pandispan si se pune la racit.
Se glazureaza si se orneaza cu frisca sau ornamente de ciocolata
Este un tort usor de preparat si foarte delicios, se poate face si in tava de prajitura.
Daca este 8 Martie m-am gandit sa fac un desert deosebit pentru sotia mea si am reusit,a fost un succes total.
Tarta cu fructe si crema de vanilieDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii