Tort de Ciocolata Mimi

Postat pe: 17-12-2008
(0)

Ingrediente

Blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
50 g ciocolata menaj rasa
Crema:
5 oua
250 g zahar
4 linguri cacao
putina sare
1 fiola esenta de rom
3 cuburi ciocolata menaj cu cacao
350 g margarina unirea sau rama cub
Glazura:
4 cuburi ciocolata menaj
4 linguri ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se face un blat din 8 albuse +8 linguri zahar +8 galbenuse +8 linguri faina +1 praf de copt +50 g ciocolata rasa, se coace la foc potrivit (180 grade)

Crema: ouale + zaharul se fierb pe baie de aburi putin pina se topeste zaharul apoi se aduga cacao (data prin sita) si se fierbe pina se ingroase ca o smintina, la sfirsit se adauga ciocolata si 100 g margarina. Se raceste si se amesteca cu 250 g margarina, putina sare, esenta de rom. Se mixeaza pina devine spumoasa

Glazura: ciocolata cu uleiul se topeste pe baie de aburi si se glazureaza tortul

ARANJARE: blatul se taie in 3 pe orizontala se insiropwaza cu sirop de rom cu putin nes sau coniac, se repartizeaza crema pe fiecare parte de pandispan si se pune la racit.

Se glazureaza si se orneaza cu frisca sau ornamente de ciocolata

Este un tort usor de preparat si foarte delicios, se poate face si in tava de prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Ciocolata Mimi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Ciocolata Mimi