Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace
Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.
Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.
Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)
Cand va saturati de chiftelutele clasice din carne de porc, vita sau pui, va propun sa le faceti si pe acestea din somon....
Chiftelute din somonO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii