Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace
Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.
Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.
Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)
Comentarii
Adaugă comentariu