Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

blat:
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
2 lg cacaoa
crema:
4 oua
400g zahar
100g cacao
2 pachete margarina rama
2 esente rom ( fiola)
sirop:
35og zahar
600g apa
1 esenta rom
lamaie
decor:
300 gciocolata
ornamente

Mod de preparare

Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace

Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.

Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)

Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.

Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao