Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

blat:
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
2 lg cacaoa
crema:
4 oua
400g zahar
100g cacao
2 pachete margarina rama
2 esente rom ( fiola)
sirop:
35og zahar
600g apa
1 esenta rom
lamaie
decor:
300 gciocolata
ornamente

Mod de preparare

Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace

Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.

Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)

Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.

Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao