Tort de Ciocolata cu Branza

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata cu Branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 grame unt
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 20 grame cacao
  • 200 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 6 foi gelatina sau 10 grame gelatina
  • 200 grame zahar
  • 1/2 borcan gem de zmeura sau visine
  • Ornat:
  • 100 grame crema de branza
  • 90 grame ciocolata alba
  • 200 smantana pt frisca
  • 50 grame zahar pudra

Mod de preparare

Un tort bun si usor de facut, dar cel mai important pe gustul copiilor:)

Pentru blat, topim ciocolata cu untul apoi cu ajutorul unui tel, incorporam ouale si zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si sarea. Coacem la 180 de grade 35-40 minute intr-o forma de copt cu inel detasabil de 24 sau 26 cm. Il lasam la racit, apoi il taiem in doua, astfel incat sa rezulte 2 foi de blat.

Branza de vaci o faramitam cu o furculita, apoi adaugam zaharul si frecam bine. In functie de cat e de moale mai adaugam 30 – 50 ml lapte si apoi mixam bine cu mixerul vertical pana rezulta o pasta fina. Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi restul de lapte il incalzim bine si adaugam gelatina, amestecand pana se topeste. Dupa care turnam laptele cu gelatina in branza si amestecam bine.

o foaie de blat, o asezam pe fundul formei de copt, o ungem cu jumatate cantitatea de gem, apoi turnam amestecul de branza. Punem a doua foaie de blat si repetam operatiunea. Il punem la frigider pentru 2 ore.

Intre timp batem frisca, punem zaharul, incorporam crema de branza si ciocolata topita. o punem la rece.

Dupa doua ore putem sa ornam tortul. Cu ajutorul unei spatule, imbracam in crema marginile tortului, iar deasupra se orneaza cu ajutorul unui pos.

Eu, pe laterale, am ornat cu picuri de ciocolata dar puteti folosi orice forme sau culori, iar deasupra am razuit putina ciocolata.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Budapesta
3
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Saleuri cu cascaval
4
Aperitive

Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Supa cu carne de rata si galuste de gris
Bucataras.RO

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere