Tort de Ciocolata cu Branza

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata cu Branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 grame unt
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 20 grame cacao
  • 200 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 6 foi gelatina sau 10 grame gelatina
  • 200 grame zahar
  • 1/2 borcan gem de zmeura sau visine
  • Ornat:
  • 100 grame crema de branza
  • 90 grame ciocolata alba
  • 200 smantana pt frisca
  • 50 grame zahar pudra

Mod de preparare

Un tort bun si usor de facut, dar cel mai important pe gustul copiilor:)

Pentru blat, topim ciocolata cu untul apoi cu ajutorul unui tel, incorporam ouale si zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si sarea. Coacem la 180 de grade 35-40 minute intr-o forma de copt cu inel detasabil de 24 sau 26 cm. Il lasam la racit, apoi il taiem in doua, astfel incat sa rezulte 2 foi de blat.

Branza de vaci o faramitam cu o furculita, apoi adaugam zaharul si frecam bine. In functie de cat e de moale mai adaugam 30 – 50 ml lapte si apoi mixam bine cu mixerul vertical pana rezulta o pasta fina. Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi restul de lapte il incalzim bine si adaugam gelatina, amestecand pana se topeste. Dupa care turnam laptele cu gelatina in branza si amestecam bine.

o foaie de blat, o asezam pe fundul formei de copt, o ungem cu jumatate cantitatea de gem, apoi turnam amestecul de branza. Punem a doua foaie de blat si repetam operatiunea. Il punem la frigider pentru 2 ore.

Intre timp batem frisca, punem zaharul, incorporam crema de branza si ciocolata topita. o punem la rece.

Dupa doua ore putem sa ornam tortul. Cu ajutorul unei spatule, imbracam in crema marginile tortului, iar deasupra se orneaza cu ajutorul unui pos.

Eu, pe laterale, am ornat cu picuri de ciocolata dar puteti folosi orice forme sau culori, iar deasupra am razuit putina ciocolata.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
5
Dulciuri

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
Parteneri
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat

Este o prajitura spornica si tare buna, mai ales dupa 2-3 zile dupa ce se inmoaie foile. "Bunatati de Paste"

Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola