Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Ingrediente

  • Blat:
  • - 5 oua
  • - 200 g unt
  • - 200 g faina
  • - 150 g zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 50 g cacao amara
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 5 linguri lapte
  • - un vf de cutit sare
  • Crema:
  • - 300 g nutella
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 60 ml lapte
  • -20 g unt

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la mw.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se pun peste unt si se bate bine cu mixerul. Albusurile se bat bine cu putina sare. Se adauga in compozitia de unt ciocolata topita si racita, faina cernuta cu praful de copt, laptele si se omogenizeaza bine.

La urma se adauga albusurile batute spuma putin cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se pune in forma de 26 cm unsa si tapetata cu faina si se coace la 180° pentru 50 min (timpul e relativ dupa 30 min e bine sa se verifice cu scobitoarea la mine era copt). Se lasa la racit complet.

Pentru crema se topeste nutella, ciocolata, untul si laptele pe baie de aburi sau mw eu am ales aceasta varianta.

Se taie blatul in doua si se pune jumatate din crema se acopera cu cealalta parte de blat si se pune crema ramasa deasupra.

Se orneaza dupa imaginatie.

Deliciossss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)