Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Ingrediente

  • Blat:
  • - 5 oua
  • - 200 g unt
  • - 200 g faina
  • - 150 g zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 50 g cacao amara
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 5 linguri lapte
  • - un vf de cutit sare
  • Crema:
  • - 300 g nutella
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 60 ml lapte
  • -20 g unt

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la mw.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se pun peste unt si se bate bine cu mixerul. Albusurile se bat bine cu putina sare. Se adauga in compozitia de unt ciocolata topita si racita, faina cernuta cu praful de copt, laptele si se omogenizeaza bine.

La urma se adauga albusurile batute spuma putin cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se pune in forma de 26 cm unsa si tapetata cu faina si se coace la 180° pentru 50 min (timpul e relativ dupa 30 min e bine sa se verifice cu scobitoarea la mine era copt). Se lasa la racit complet.

Pentru crema se topeste nutella, ciocolata, untul si laptele pe baie de aburi sau mw eu am ales aceasta varianta.

Se taie blatul in doua si se pune jumatate din crema se acopera cu cealalta parte de blat si se pune crema ramasa deasupra.

Se orneaza dupa imaginatie.

Deliciossss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Salata de pui cu paste si porumb
Bucataras.RO

Salata de pui cu paste si porumb

Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.

Salata de pui cu paste si porumb
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala