Tort de Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata

Ingrediente

  • Crema:
  • -250 g zahar tos
  • -35 g amidon
  • -1/2 lingurita sare
  • -400 ml smantana pentru frisca
  • -300 ml lapte
  • -200 g ciocolata amaruie, taiata bucatele
  • -2 lingurite extract de vanilie, optional
  • Blat:
  • -400 g zahar
  • -1 lingurita sare
  • -220 g faina, cernuta
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 lingurite bicarbionat de sodiu
  • -85 g cacao, cernuta
  • -250 ml smantana sau lapte batut
  • -125 ml ulei
  • -2 oua mari sau 3 oua mici
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -250 ml cafea fierbinte

Mod de preparare

Crema:
Puneti un vas de inox la rece, in frigider.

Intre timp, amestecati toate ingredientele, mai putin ciocolata si vanilia, intr-un vas ce urmeaza sa-l puneti pe aburi. Lasati la bain - marie pana ce continutul este fierbinte, apoi adaugati ciocolata. Amestecati continuu pana ce aceasta se topeste, compozitia trece de la aspectul granulat la unul fin de crema de ciocolata si incepe sa se ingroase. Dati deoparte vasul de pe aburi, adaugati vanilia (optional) si omogenizati.

Varsati continutul in vasul de inox rece, asezati peste suprafata cremei o folie de plastic si intepati-o din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi).

Dati la rece pentru minim 4 ore.

Blat:
Amestecati toate ingredientele uscate (zahar, sare, faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao).

Separat, amestecati toate ingredientele umede, mai putin cafeaua (smantana sau laptele batut, uleiul, ouale) si bateti usor cu telul para. La sfarsit inglobati cafeaua foarte fierbinte (neaparat sa fie fierbinte!!!); rolul ei este de a potenta gustul de ciocolata; in produsul final nu se va simti gustul de cafea.

Combinati cele doua compozitii.

Veti obtine un aluat foarte lichid, de aceea este recomandat ca tava de tort folosita sa fie tapetata cu hartie de copt si pe exterior sa fie imbracata in folie de aluminiu.

Turnati in tava de tort cu inel detasabil pregatita (diametrul de 22 cm) si dati la cuptorul incins pentru cca 60- 70 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul din forma si lasati la racit pe un gratar.

Taiati blatul in trei parti egale, pe orizontala.

Montare
Asezati pe un platou primul blat (cel care a fost la partea superioara a blatului copt) si intindeti 1/3 din crema racita.

Continuati cu blatul doi, 1/3 crema, al treilea blat, iar cu restul de crema acoperiti partea superioara si cea laterala a tortului.

Dati la rece cel putin 2 ore.

Este un tort aspectuos de aceea poate fi lasat simplu sau poate fi ornat dupa preferinta.

Serviti feliat
Se poate pastra la rece pana la 4 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
3
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Tiramisu reţetă originala
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originala

Iata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!