Tort de Ciocolata

Postat pe: 07-05-2012
(0)

Ingrediente

Blat:
350 g ciocolata neagra
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar pudra
4 oua
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Glazura: 200 g ciocolata neagra
50 g unt
75 ml lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Blat: se topesc in lapte fierbine ciocolata neagra si ciocolata cu lapte apoi se lasa la racit. Se incinge cuptorul la 170 grade si se topeste untul. Intre timp se bat ouale cu zaharul pudra si cel vanilat si se adauga peste untul topit. Intr-un castron se unesc amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si se adauga faina, praful de copt si sarea. Se coace aluatul timp de 45-50 minute.

Glazura: se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu untul si laptela pe bain marie si se toarna apoi deasupra blatului racit.
Se poate orna cu nuca de cocos, capsuni etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Ciocolata