Tort de ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Blat
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
1 lg cacao
esenta vanilie
crema 1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom
sirop
250gr zahar
250 ml apa
esenta rom
glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt
decor
trandafiri

Mod de preparare

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  17.01.2009 18:50:04

Un tort deosebit !Decorul deasemenea !
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de ciocolata