Tort de Cafea

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

200 grame migdale macinate
100 grame unt
150 grame zahar
4 oua
100 grame ciocolata neagra
1 ceasca de cafea in care am adaugat si cateva patratele de ciocolata si esenta de rom
1 lingurita pesmet
1/2 plic praf de copt
2 plicuri glazura ciocolata
ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Macinam migdalele. Batem spuma untul cu zaharul. Separam galbenusurile de albusuri, incorporam galbenusurile in masa de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam 2 linguri de cafeaua. Adaugam ciocolata topita, pesmetul, migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Batem spuma albusurile apoi le incorporam usor in compozitie.

Aluatul il punem in forma si l dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi intepam cu un betigas de lemn si il insiropam cu amestecul de cafea si ciocolata si esenta de rom. Pregatim si cele doua galuzuri de ciocolata conform instructiunilor.

Turnam peste tortuletul nostru avand grija sa uniformizam bine, iar la sfarsit ornam cu fulgi de ciocolata (facuti cu instrumentul de curatat legume).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Cafea" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Cafea