Tort cu zmeura si piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75g fulgi de migdale,
  • 125g unt,
  • 125g zahar tos,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 3 oua,
  • 250g faina,
  • 2 lingurite rase praf de copt,
  • 5 linguri Amaretto(sau 15 picaturi esenta de migdale)
  • Pentru crema si ornat:
  • 250g branza Mascarpone sau branza slaba de vaci
  • 50g zahar tos,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 600ml frisca,
  • 6 lingurite intaritor de frisca,
  • 2 linguri Amaretto(sau 6pic esenta migdale),
  • 100g zmeura,
  • 2 piersici proaspete

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 grade.

Rumeniti fulgii de migdale intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Bateti spuma untul, cu zaharul tos si cu cel vanilinat. Incorporati treptat ouale. Adaugati faina, praful de copt, Amaretto(sau esenta) si fulgii de migdale. Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 26cm) ,puneti aluatul in aceasta si dati 30min la cuptor.

Cand blatul e copt se las la racit la temperatura camerei. Desprindeti-l de forma de tort si rasturnati-l pe un platou. Fixati un inel de tort in jurul lui.
Pentru preparare cremei, frecati branza Mascarpone(sau branza de vaci) cu zaharul tos si cu cel vanilinat.

Bateti spuma frisca impreuna cu intaritorul, apoi incorporati in masa de branza si zahar. Turnati Amaretto.

Ungeti blatul cu jumatate din crema preparata. Alegeti zmeura. Opariti piersicile si indepartati pielita si samburele. Taiati pulpa fructului in bucatele. Distribuiti o parte din zmeura si piersicile pe tort. Acoperiti-le cu restul de crema.

Dati tortul la frigider 60min. Ornati suprafata acestuia cu restul de zmeura si alte fructe de padure(dupa preferinte). Presarati cu fulgi de migdale.
Daca se foloseste branza de vaci, aceasta trebuie sa fie mai slaba si trebuie frecata pana ajunge la o consistenta cat mai cremoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Rasfoiam intr-o zi printre retetele de pe blog si am observat ca nu am foarte multe retete cu capsuni si asta datorita...

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty