Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 75g fulgi de migdale, |
● 125g unt, |
● 125g zahar tos, |
● 1 plic zahar vanilinat, |
● 3 oua, |
● 250g faina, |
● 2 lingurite rase praf de copt, |
● 5 linguri Amaretto(sau 15 picaturi esenta de migdale) |
● Pentru crema si ornat: |
● 250g branza Mascarpone sau branza slaba de vaci |
● 50g zahar tos, |
● 1 plic zahar vanilinat, |
● 600ml frisca, |
● 6 lingurite intaritor de frisca, |
● 2 linguri Amaretto(sau 6pic esenta migdale), |
● 100g zmeura, |
● 2 piersici proaspete |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Cuptorul se incalzeste la 180 grade.
Rumeniti fulgii de migdale intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Bateti spuma untul, cu zaharul tos si cu cel vanilinat. Incorporati treptat ouale. Adaugati faina, praful de copt, Amaretto(sau esenta) si fulgii de migdale. Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 26cm) ,puneti aluatul in aceasta si dati 30min la cuptor.
Cand blatul e copt se las la racit la temperatura camerei. Desprindeti-l de forma de tort si rasturnati-l pe un platou. Fixati un inel de tort in jurul lui.
Pentru preparare cremei, frecati branza Mascarpone(sau branza de vaci) cu zaharul tos si cu cel vanilinat.
Bateti spuma frisca impreuna cu intaritorul, apoi incorporati in masa de branza si zahar. Turnati Amaretto.
Ungeti blatul cu jumatate din crema preparata. Alegeti zmeura. Opariti piersicile si indepartati pielita si samburele. Taiati pulpa fructului in bucatele. Distribuiti o parte din zmeura si piersicile pe tort. Acoperiti-le cu restul de crema.
Dati tortul la frigider 60min. Ornati suprafata acestuia cu restul de zmeura si alte fructe de padure(dupa preferinte). Presarati cu fulgi de migdale.
Daca se foloseste branza de vaci, aceasta trebuie sa fie mai slaba si trebuie frecata pana ajunge la o consistenta cat mai cremoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu zmeura si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Rumeniti fulgii de migdale intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Bateti spuma untul, cu zaharul tos si cu cel vanilinat. Incorporati treptat ouale. Adaugati faina, praful de copt, Amaretto(sau esenta) si fulgii de migdale. Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 26cm) ,puneti aluatul in aceasta si dati 30min la cuptor.
Cand blatul e copt se las la racit la temperatura camerei. Desprindeti-l de forma de tort si rasturnati-l pe un platou. Fixati un inel de tort in jurul lui.
Pentru preparare cremei, frecati branza Mascarpone(sau branza de vaci) cu zaharul tos si cu cel vanilinat.
Bateti spuma frisca impreuna cu intaritorul, apoi incorporati in masa de branza si zahar. Turnati Amaretto.
Ungeti blatul cu jumatate din crema preparata. Alegeti zmeura. Opariti piersicile si indepartati pielita si samburele. Taiati pulpa fructului in bucatele. Distribuiti o parte din zmeura si piersicile pe tort. Acoperiti-le cu restul de crema.
Dati tortul la frigider 60min. Ornati suprafata acestuia cu restul de zmeura si alte fructe de padure(dupa preferinte). Presarati cu fulgi de migdale.
Daca se foloseste branza de vaci, aceasta trebuie sa fie mai slaba si trebuie frecata pana ajunge la o consistenta cat mai cremoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu zmeura si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 19.03.2013 10:32:43
Minunat. Abia astept vremea fructelor noastre!