Cuptorul se incalzeste la 180 grade.
Rumeniti fulgii de migdale intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Bateti spuma untul, cu zaharul tos si cu cel vanilinat. Incorporati treptat ouale. Adaugati faina, praful de copt, Amaretto(sau esenta) si fulgii de migdale. Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 26cm) ,puneti aluatul in aceasta si dati 30min la cuptor.
Cand blatul e copt se las la racit la temperatura camerei. Desprindeti-l de forma de tort si rasturnati-l pe un platou. Fixati un inel de tort in jurul lui.
Pentru preparare cremei, frecati branza Mascarpone(sau branza de vaci) cu zaharul tos si cu cel vanilinat.
Bateti spuma frisca impreuna cu intaritorul, apoi incorporati in masa de branza si zahar. Turnati Amaretto.
Ungeti blatul cu jumatate din crema preparata. Alegeti zmeura. Opariti piersicile si indepartati pielita si samburele. Taiati pulpa fructului in bucatele. Distribuiti o parte din zmeura si piersicile pe tort. Acoperiti-le cu restul de crema.
Dati tortul la frigider 60min. Ornati suprafata acestuia cu restul de zmeura si alte fructe de padure(dupa preferinte). Presarati cu fulgi de migdale.
Daca se foloseste branza de vaci, aceasta trebuie sa fie mai slaba si trebuie frecata pana ajunge la o consistenta cat mai cremoasa.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii