Tort cu Visine si Capsuni

Complexitate
medie
Tort cu Visine si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 225 ml iaurt simplu
  • 1 pliculet gelatina
  • 300 g visine
  • Pentru decor:
  • 1 1/2 pachet jeleu rosu
  • Informatii generale:
  • 1 pliculet gelatina = 10 g
  • 1 pachet jeleu = 10 g

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi.

Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.

Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.

Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!

Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.

Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Bomboane Raffaello (reteta video)
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty