Tort cu Visine si Capsuni

Complexitate
medie
Tort cu Visine si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 225 ml iaurt simplu
  • 1 pliculet gelatina
  • 300 g visine
  • Pentru decor:
  • 1 1/2 pachet jeleu rosu
  • Informatii generale:
  • 1 pliculet gelatina = 10 g
  • 1 pachet jeleu = 10 g

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi.

Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.

Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.

Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!

Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.

Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici