Ingrediente
● Blat: |
● 4 oua |
● 4 linguri zahar |
● 1 lingura apa |
● 5 linguri faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● Crema : |
● 400 ml smantana pentru frisca |
● 1-2 pliculete zahar vanilat |
● 225 ml iaurt simplu |
● 1 pliculet gelatina |
● 300 g visine |
● Pentru decor: |
● 1 1/2 pachet jeleu rosu |
● Informatii generale: |
● 1 pliculet gelatina = 10 g |
● 1 pachet jeleu = 10 g |
Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi.
Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.
Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.
Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.
Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!
Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.
Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Visine si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.
Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.
Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.
Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!
Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.
Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Visine si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany