Tort cu Visine si Capsuni

Complexitate
medie
Tort cu Visine si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 225 ml iaurt simplu
  • 1 pliculet gelatina
  • 300 g visine
  • Pentru decor:
  • 1 1/2 pachet jeleu rosu
  • Informatii generale:
  • 1 pliculet gelatina = 10 g
  • 1 pachet jeleu = 10 g

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi.

Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.

Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.

Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!

Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.

Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura