Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta.
Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri.
Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare.
Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri.
Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal.
Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt.
Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat.
Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.
Crema:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma.
Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.
Jeleul de visine:
Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele.
Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine.
In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.
Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine.
Punem jumatate din crema peste, o nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema.
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.
Sa aveti pofta!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii