Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Postat pe: 03-10-2015
(1)

Ingrediente

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri ulei
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite esenta de vanilie
un praf de sare
Crema:
250 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
200 gr smanana grasa
3 linguri zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru jeleul de visine:
450 gr visine
1 lingura zahar
2 linguri amidon
cateva visine pentru decor
picaturi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta.
Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri.
Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare.
Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri.
Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal.
Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt.
Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat.
Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.
Crema:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma.
Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.
Jeleul de visine:
Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele.
Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine.
In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.
Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine.
Punem jumatate din crema peste, o nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema.
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu visine, crema mascarpone si frisca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dantes
•  30.10.2015 08:00:02

delicios!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu visine, crema mascarpone si frisca