Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat.
Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in copozitie. Punem in tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem 60 min la foc mic.
Se scoate din tava, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Cand este rece se taie in doua.
Crema:
Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat. Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita.
Toate ingredientele se amesteca impreuna. Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul. Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si esenta de rom. Punem crema peste blat, punem si a doua foaie pe care o insiropam deasemenea.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore. Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca. Se pune din nou la rece o ora.
Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii