Tort cu Vin si Crema de Iaurt si Fructe de Padure

Complexitate
medie
Tort cu Vin si Crema de Iaurt si Fructe de Padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2-3 linguri de frisca
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat.
Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in copozitie. Punem in tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem 60 min la foc mic.
Se scoate din tava, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Cand este rece se taie in doua.

Crema:
Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat. Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita.

Toate ingredientele se amesteca impreuna. Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul. Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si esenta de rom. Punem crema peste blat, punem si a doua foaie pe care o insiropam deasemenea.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore. Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca. Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tavalita cu Nuca
2
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Tort spirală şi o dublă aniversare
Bucataras.RO

Tort spirală şi o dublă aniversare

Spun o dubla aniversare pentru că,după cum ştiţi în acest week-end am aniversat-o pe mama mea care a împlinit o...

Tort spirală şi o dublă aniversare
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute