Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură cu cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenţă de rom
  • 3 linguri de ulei
  • Spuma de zmeură:
  • 200 g zmeură
  • 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
  • Crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată
  • 1 lingură cu cacao
  • Sirop:
  • 100 g zahăr brun
  • 200 ml apă
  • 2 linguri de miere
  • esenţă de rom
  • Ornat:
  • zmeură
  • ciocolată albă rasă

Mod de preparare

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură.

Se pun ciocolata, frişca, cacaua şi esenţa de rom într-un vas, la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaua cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic, cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.

Pentru spuma de zmeură, se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece.

Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa.

Se montează tortul: vasul în care am copt blatul, se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi cea de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă, ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore.

Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola