Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură.
Se pun ciocolata, frişca, cacaua şi esenţa de rom într-un vas, la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.
Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaua cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic, cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.
Pentru spuma de zmeură, se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece.
Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa.
Se montează tortul: vasul în care am copt blatul, se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi cea de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă, ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore.
Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin.
Poftă bună!
Ce-mi place la prajitura asta e ca poți combina tot felul de ingrediente pe care le ai la îndemână sau după preferințe....
Negresa cu mere (de post)Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii