1. Preincalziti cuptorul la 180°c. Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu 75 g zahar. Bateti galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugati 2-3 linguri apa fierbinte. Amestecati fin, amidonul, praful de copt si cacaua si adaugati-le la galbenusuri. Puneti si albusurile spuma.
Turnati blatul intr-o form rotunda tapetata cu hartie de copt. Coaceti-le 30-35 min. Lasati-l sa se raceasca si taiati-l in doua pe orizontala.
2. Inmuiati gelatina. Curatati portocalele, taiati-le felioare si incalziti-le in sucul propriu. Adaugati lichiorul. Dizolvati gelatina aici. Adaugati iaurtul si lasati crema sa se raceasca. Bateti frisca si adaugati-o in cremacand aceasta incepe sa se inchege.
3. Inchideti un blat intr-un inel de tort, puneti 1/2 din crema, al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Dati 3 ore la rece. Topiti ciocolata in untul de cocos. Turnati-o peste tort.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii