Tort cu Portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • un praf scortisoara macinata
  • sirop:
  • 1 portocala(doar coaja)
  • 300g zahar
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • frisca (elmaestro, hulala, creme patiserie) 500g
  • decor:
  • frisca si fructe 500g
  • 1 kiwi
  • 1 portocala

Mod de preparare

blatul: se separa albusurie de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul treptat batanduse in continuare, peste galbenus se adauga scortisoarasi se amesteca bine iar acestea se toarna peste albus, se adauga cacaua si faina in bloc, se amesteca si te toarna compozitia intr-o forma de tort, folosindu se si hartie de copt. se da la cuptor la foc potrivit (eu prefer o forma in forma de inimioara)

sirop: se fierb cojile de portocala cu zaharulsi cu 1 litru apa pana acestea devin patrunse, se lasa la racit si se adauga coaja de lamaie

crema: batem frisca adaugand 30% sirop de portocala (cel facut de noi) iar cojile le tocam marunt
taiembletul in trei straturi, asezam primul strat (adica partea de sus a blatului se aseaza primul acum petava), insiropam si adaugam un strat de frisca, pestea acesta punem jumatate de cantitate din cojile tocate, facem lafel si cu celalat strat, iar deasupra adaugam un strat f subtire de crema doar cat sa acoperim

Pt. decor punem frisca intr un pos si imbracam blatul cu frisca
decoram cu felii de portocale si kiwi

se portioneaza ca orice tort

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa