blatul: se separa albusurie de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul treptat batanduse in continuare, peste galbenus se adauga scortisoarasi se amesteca bine iar acestea se toarna peste albus, se adauga cacaua si faina in bloc, se amesteca si te toarna compozitia intr-o forma de tort, folosindu se si hartie de copt. se da la cuptor la foc potrivit (eu prefer o forma in forma de inimioara)
sirop: se fierb cojile de portocala cu zaharulsi cu 1 litru apa pana acestea devin patrunse, se lasa la racit si se adauga coaja de lamaie
crema: batem frisca adaugand 30% sirop de portocala (cel facut de noi) iar cojile le tocam marunt
taiembletul in trei straturi, asezam primul strat (adica partea de sus a blatului se aseaza primul acum petava), insiropam si adaugam un strat de frisca, pestea acesta punem jumatate de cantitate din cojile tocate, facem lafel si cu celalat strat, iar deasupra adaugam un strat f subtire de crema doar cat sa acoperim
Pt. decor punem frisca intr un pos si imbracam blatul cu frisca
decoram cu felii de portocale si kiwi
se portioneaza ca orice tort
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Mihaela, careia ii multumesc pentru idee si o...
Ficatei de pui cu mazareCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii