blatul: se separa albusurie de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul treptat batanduse in continuare, peste galbenus se adauga scortisoarasi se amesteca bine iar acestea se toarna peste albus, se adauga cacaua si faina in bloc, se amesteca si te toarna compozitia intr-o forma de tort, folosindu se si hartie de copt. se da la cuptor la foc potrivit (eu prefer o forma in forma de inimioara)
sirop: se fierb cojile de portocala cu zaharulsi cu 1 litru apa pana acestea devin patrunse, se lasa la racit si se adauga coaja de lamaie
crema: batem frisca adaugand 30% sirop de portocala (cel facut de noi) iar cojile le tocam marunt
taiembletul in trei straturi, asezam primul strat (adica partea de sus a blatului se aseaza primul acum petava), insiropam si adaugam un strat de frisca, pestea acesta punem jumatate de cantitate din cojile tocate, facem lafel si cu celalat strat, iar deasupra adaugam un strat f subtire de crema doar cat sa acoperim
Pt. decor punem frisca intr un pos si imbracam blatul cu frisca
decoram cu felii de portocale si kiwi
se portioneaza ca orice tort
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii