Tort cu Portocale

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

blat:
7 oua
8 linguri zahar
4 linguri cacao
5 linguri faina
un praf scortisoara macinata
sirop:
1 portocala(doar coaja)
300g zahar
coaja de lamaie
crema:
frisca (elmaestro, hulala, creme patiserie) 500g
decor:
frisca si fructe 500g
1 kiwi
1 portocala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
blatul: se separa albusurie de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul treptat batanduse in continuare, peste galbenus se adauga scortisoarasi se amesteca bine iar acestea se toarna peste albus, se adauga cacaua si faina in bloc, se amesteca si te toarna compozitia intr-o forma de tort, folosindu se si hartie de copt. se da la cuptor la foc potrivit (eu prefer o forma in forma de inimioara)

sirop: se fierb cojile de portocala cu zaharulsi cu 1 litru apa pana acestea devin patrunse, se lasa la racit si se adauga coaja de lamaie

crema: batem frisca adaugand 30% sirop de portocala (cel facut de noi) iar cojile le tocam marunt
taiembletul in trei straturi, asezam primul strat (adica partea de sus a blatului se aseaza primul acum petava), insiropam si adaugam un strat de frisca, pestea acesta punem jumatate de cantitate din cojile tocate, facem lafel si cu celalat strat, iar deasupra adaugam un strat f subtire de crema doar cat sa acoperim

Pt. decor punem frisca intr un pos si imbracam blatul cu frisca
decoram cu felii de portocale si kiwi

se portioneaza ca orice tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

madalina_toropu
•  07.12.2008 22:04:58

este delicios ,se topeste in gura cand il mananci

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Portocale