Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Ingrediente

  • 200 g piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g miez de nuca prajit si rupt in bucati mici
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru insiropat
  • cafea slaba indulcita
  • Pentru imbracat tortul
  • 300 ml frisca lichida neindulcita
  • Pentru ornat
  • fulgi de cocos
  • cacao
  • bucati de piscoturi trecute prin zahar caramel

Mod de preparare

Crema
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat.
Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Lasam crema sa se racoreasca.


Asamblare
Tapetam o forma de cozonac (chec) cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca, punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea.
Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei, pe fundul acesteia, intr-un strat.

Peste acest strat de piscoturi, punem un strat de crema si un strat de nuca.

Urmeaza apoi, alt strat de piscoturi insiropate, peste care turnam restul de crema si miezul de nuca.
Ultimul strat este unul de piscoturi insiropate.

Dam la frigider pentru circa 2-3 ore, pana cand se intareste crema.
Scoatem din frigider si rasturnam usor tava pe un platou.

Indepartam folia alimentara.
Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.

Ornam cu cacao, fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia