Crema
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat.
Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Lasam crema sa se racoreasca.
Asamblare
Tapetam o forma de cozonac (chec) cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca, punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea.
Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei, pe fundul acesteia, intr-un strat.
Peste acest strat de piscoturi, punem un strat de crema si un strat de nuca.
Urmeaza apoi, alt strat de piscoturi insiropate, peste care turnam restul de crema si miezul de nuca.
Ultimul strat este unul de piscoturi insiropate.
Dam la frigider pentru circa 2-3 ore, pana cand se intareste crema.
Scoatem din frigider si rasturnam usor tava pe un platou.
Indepartam folia alimentara.
Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.
Ornam cu cacao, fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii