Reteta culinara Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Postat pe: 11-12-2016
(0)

Ingrediente

200 g piscoturi
300 ml apa
3 lingurite cacao
2 plicuri zahar vanilat
200 g miez de nuca prajit si rupt in bucati mici
Crema de ciocolata
300 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata neagra
200 g ciocolata cu lapte
8 linguri zahar
Pentru insiropat
cafea slaba indulcita
Pentru imbracat tortul
300 ml frisca lichida neindulcita
Pentru ornat
fulgi de cocos
cacao
bucati de piscoturi trecute prin zahar caramel

Mod de preparare

PREGĂTIRE

40min

GĂTIRE

03h

PORȚII

10 portii
Crema
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat.
Punem pe foc si tinem pana da in clocot.
Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata rupte bucati.
Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Lasam crema sa se racoreasca.


Asamblare
Tapetam o forma de cozonac (chec) cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca, punem cafeaua indulcita si trecem usor piscoturile prin ea.
Asezam piscoturile insiropate de-a lungul formei, pe fundul acesteia, intr-un strat.

Peste acest strat de piscoturi, punem un strat de crema si un strat de nuca.

Urmeaza apoi, alt strat de piscoturi insiropate, peste care turnam restul de crema si miezul de nuca.
Ultimul strat este unul de piscoturi insiropate.

Dam la frigider pentru circa 2-3 ore, pana cand se intareste crema.
Scoatem din frigider si rasturnam usor tava pe un platou.

Indepartam folia alimentara.
Mixam frisca si imbracam tortul cu ea.

Ornam cu cacao, fulgi de cocos si bucatele de piscoturi trecute prin zahar caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca