Ingrediente
● Pentru tava diam 23cm: |
● 100 gr pesmet |
● 100 gr cocos ras deshidratat |
● 200 gr biscuiti amaretti |
● 200 gr zahar tos |
● 250 ml smantana proaspata grasa |
● 100 gr ciocolata amara |
● 3 oua |
● 1 plic de vanilie sau 1 lingurita extract |
● 1 plic de praf de copt |
● zahar pudra pentru decorat |
Mod de preparare
Se faramiteaza bine biscuitii amaretti. Eu i-am pus intr-o punga si i-am batut bine cu un ciocan de batut carne.
Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine.
Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare.
Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180° circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda.
Cand este rece se pudreaza.
Prajitura rezulta in final putin umeda. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine.
Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare.
Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180° circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda.
Cand este rece se pudreaza.
Prajitura rezulta in final putin umeda. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany