Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru tava diam 23cm:
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr cocos ras deshidratat
  • 200 gr biscuiti amaretti
  • 200 gr zahar tos
  • 250 ml smantana proaspata grasa
  • 100 gr ciocolata amara
  • 3 oua
  • 1 plic de vanilie sau 1 lingurita extract
  • 1 plic de praf de copt
  • zahar pudra pentru decorat

Mod de preparare

Se faramiteaza bine biscuitii amaretti. Eu i-am pus intr-o punga si i-am batut bine cu un ciocan de batut carne.

Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine.

Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare.

Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180° circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda.

Cand este rece se pudreaza.
Prajitura rezulta in final putin umeda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino