Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru tava diam 23cm:
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr cocos ras deshidratat
  • 200 gr biscuiti amaretti
  • 200 gr zahar tos
  • 250 ml smantana proaspata grasa
  • 100 gr ciocolata amara
  • 3 oua
  • 1 plic de vanilie sau 1 lingurita extract
  • 1 plic de praf de copt
  • zahar pudra pentru decorat

Mod de preparare

Se faramiteaza bine biscuitii amaretti. Eu i-am pus intr-o punga si i-am batut bine cu un ciocan de batut carne.

Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine.

Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare.

Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180° circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda.

Cand este rece se pudreaza.
Prajitura rezulta in final putin umeda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert foitaj impletit cu umplutura de mere
Bucataras.RO

Desert foitaj impletit cu umplutura de mere

Desert foitaj impletit cu umplutura de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola