Tort cu Nuci si Curmale

Postat pe: 11-03-2011
(0)

Ingrediente

200 g unt
200 g zahar brun
2 oua
300 g faina
1 praf de copt, stins cu otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita nucsoara, rasa fin
1 lingurita amestec mirodenii (scortisoara, cardamon )
1 varf de cutit sare
200 g lapte batut
150 g curmale fara samburi
150 g miez de nuca
Pentru topping:
4 linguri miere lichida
1 lingura coaja de portocala data pe razatoare, plus extra pentru ornat
sucul proaspat de la 2 portocale

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina.

Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine.

Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min.
Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul.
Se poate servi insotit de o lingura mare de iaurt sau smantana, ornat cu coaja de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Nuci si Curmale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Nuci si Curmale