Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina.
Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine.
Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min.
Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul.
Se poate servi insotit de o lingura mare de iaurt sau smantana, ornat cu coaja de portocala.
Este o prajitura tare buna si de efect, care cu siguranta va fi un deliciu pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat...
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuitiPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii