Tort cu Nuca Umplut cu Frisca

Postat pe: 14-05-2009
(0)

Ingrediente

Pt blat:
8 oua
200g nuca macinata
200g zahar
4 linguri pesmet
1 lingurita zeama de lamaie
Pt sirop:
150 ml rom
150 ml apa
150 g zahar
coaja rasa de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
Pt umplut si ornat:
1 kg frisca batuta si indulcita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie. Se bate pana se intareste. Se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune nuca macinata si pesmetul si se amesteca usor, se jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin, in jur de 5 minute, dupa care se rastoarna pe un platou. Dupa ce s-a racit bine, se taie un capac de 2 cm grosime, se scoate apoi miezul, lasand baza si marginea tot de 2 cm.

Se prepara siropul:
-apa, zahar, coaja de lamaie se pun la fiert pt. 2 minute, se ia de pe foc si se adauga romul si zaharul vanilat.

Capacul, baza si marginea blatului se stropesc cu sirop. Miezul se stropeste si el cu sirop, dupa care se taie in cubulete. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca bine cu miezul, dupa care se umple golul din blat. Se aseaza capacul deasupra si se orneaza cu frisca ramasa.

Se da la frigider pt. 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Nuca Umplut cu Frisca" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Nuca Umplut cu Frisca