Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie. Se bate pana se intareste. Se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune nuca macinata si pesmetul si se amesteca usor, se jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin, in jur de 5 minute, dupa care se rastoarna pe un platou. Dupa ce s-a racit bine, se taie un capac de 2 cm grosime, se scoate apoi miezul, lasand baza si marginea tot de 2 cm.
Se prepara siropul:
-apa, zahar, coaja de lamaie se pun la fiert pt. 2 minute, se ia de pe foc si se adauga romul si zaharul vanilat.
Capacul, baza si marginea blatului se stropesc cu sirop. Miezul se stropeste si el cu sirop, dupa care se taie in cubulete. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca bine cu miezul, dupa care se umple golul din blat. Se aseaza capacul deasupra si se orneaza cu frisca ramasa.
Se da la frigider pt. 2-3 ore.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii