Ingrediente
● Blat: |
● 4 oua |
● 4 linguri zahar |
● 4 linguri faina |
● 1 lingura de cacao |
● 2-3 linguri nuca macinata |
● 2-3 linguri migdale macinate |
● 1 lingurita rasa paf de copt |
● 1 varf de sare |
● esenta de vanile |
● coaja portocala si/ sau lamaie |
● Sirop pt insiropat blatul: |
● 250 grame apa |
● 4 linguri zahar |
● esenta de vanile |
● coaja portocala si/sau lamaie |
● Crema: |
● Eu am cumparat crema de vanile si ciocolata |
Mod de preparare
Blatul:
Se bat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si sarea ca la bezele, pana se obtine o spuma groasa. Se adauga si galbenusurile si se incorporeaza unul, cate unul. Se adauga nuca si migdalele macinate si se incoropreaza usor, amestecand cu o spatula de jos in sus. Apoi adaugam faina, parful de copt, cacao, vanilia si coaja de lamaie si portocala (eu am folosit lamaie verde, care este f parfumata, asa ca am pus putina), pe care le incorporam la fel cu spatula de jos in sus sa adaugam un plus de aer la compozitie (sa creasca).
Ungem tava cu unt si turnam compozitia pe care o dam la cuptor 20-30 min la temp medie. (Tava in care am copt blatul e o tava pe care a ramas blatul si acolo am ornat tortul)
Dupa ce s-a copt blatul (il incercam cu scobitoarea, daca ramane aluat pe scobitoare inseamna ca blatul nu e copt, daca scobitoarea iese curata inseamna ca blatul e copt). Il lasam la racit, il scoatem din tava (eu doar am indepartat cercul de pe lateral) si il taiem in straturi (eu l-am taiat in 2).
Cat se raceste blatul facem siropul (daca aveti, puteti folosi zeama de la un compot, in loc sa faceti siropul). Punem la incalzit 250 grame apa cu cele 4 linguri de zahar si coaja de la lamaie si portocala (daca nu e destul sirop mai puteti face). Cand s-a topit zaharul dam siropul deoparte si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam vanilia (adaugam vanilie la sfarsit sa nu se piarda aroma prin fierbere) si insiropam stratul de blat care a ramas pe tava. Adaugam crema alba (de vanilie) si apoi punem partea a doua a blatului pe care o insiropam.
Imbracam tortul in crema de ciocolata si il ornam cu crema alba.
Tortul se da la rece pt cateva ore (eu l-am lasat pana a doua zi).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Nuca si Migdale" nu uita sa ii faci un review.
Se bat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si sarea ca la bezele, pana se obtine o spuma groasa. Se adauga si galbenusurile si se incorporeaza unul, cate unul. Se adauga nuca si migdalele macinate si se incoropreaza usor, amestecand cu o spatula de jos in sus. Apoi adaugam faina, parful de copt, cacao, vanilia si coaja de lamaie si portocala (eu am folosit lamaie verde, care este f parfumata, asa ca am pus putina), pe care le incorporam la fel cu spatula de jos in sus sa adaugam un plus de aer la compozitie (sa creasca).
Ungem tava cu unt si turnam compozitia pe care o dam la cuptor 20-30 min la temp medie. (Tava in care am copt blatul e o tava pe care a ramas blatul si acolo am ornat tortul)
Dupa ce s-a copt blatul (il incercam cu scobitoarea, daca ramane aluat pe scobitoare inseamna ca blatul nu e copt, daca scobitoarea iese curata inseamna ca blatul e copt). Il lasam la racit, il scoatem din tava (eu doar am indepartat cercul de pe lateral) si il taiem in straturi (eu l-am taiat in 2).
Cat se raceste blatul facem siropul (daca aveti, puteti folosi zeama de la un compot, in loc sa faceti siropul). Punem la incalzit 250 grame apa cu cele 4 linguri de zahar si coaja de la lamaie si portocala (daca nu e destul sirop mai puteti face). Cand s-a topit zaharul dam siropul deoparte si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam vanilia (adaugam vanilie la sfarsit sa nu se piarda aroma prin fierbere) si insiropam stratul de blat care a ramas pe tava. Adaugam crema alba (de vanilie) si apoi punem partea a doua a blatului pe care o insiropam.
Imbracam tortul in crema de ciocolata si il ornam cu crema alba.
Tortul se da la rece pt cateva ore (eu l-am lasat pana a doua zi).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Nuca si Migdale" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany