Tort cu Nuca si Migdale

Complexitate
redusa
Tort cu Nuca si Migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri migdale macinate
  • 1 lingurita rasa paf de copt
  • 1 varf de sare
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/ sau lamaie
  • Sirop pt insiropat blatul:
  • 250 grame apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/sau lamaie
  • Crema:
  • Eu am cumparat crema de vanile si ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Se bat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si sarea ca la bezele, pana se obtine o spuma groasa. Se adauga si galbenusurile si se incorporeaza unul, cate unul. Se adauga nuca si migdalele macinate si se incoropreaza usor, amestecand cu o spatula de jos in sus. Apoi adaugam faina, parful de copt, cacao, vanilia si coaja de lamaie si portocala (eu am folosit lamaie verde, care este f parfumata, asa ca am pus putina), pe care le incorporam la fel cu spatula de jos in sus sa adaugam un plus de aer la compozitie (sa creasca).

Ungem tava cu unt si turnam compozitia pe care o dam la cuptor 20-30 min la temp medie. (Tava in care am copt blatul e o tava pe care a ramas blatul si acolo am ornat tortul)

Dupa ce s-a copt blatul (il incercam cu scobitoarea, daca ramane aluat pe scobitoare inseamna ca blatul nu e copt, daca scobitoarea iese curata inseamna ca blatul e copt). Il lasam la racit, il scoatem din tava (eu doar am indepartat cercul de pe lateral) si il taiem in straturi (eu l-am taiat in 2).

Cat se raceste blatul facem siropul (daca aveti, puteti folosi zeama de la un compot, in loc sa faceti siropul). Punem la incalzit 250 grame apa cu cele 4 linguri de zahar si coaja de la lamaie si portocala (daca nu e destul sirop mai puteti face). Cand s-a topit zaharul dam siropul deoparte si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam vanilia (adaugam vanilie la sfarsit sa nu se piarda aroma prin fierbere) si insiropam stratul de blat care a ramas pe tava. Adaugam crema alba (de vanilie) si apoi punem partea a doua a blatului pe care o insiropam.

Imbracam tortul in crema de ciocolata si il ornam cu crema alba.
Tortul se da la rece pt cateva ore (eu l-am lasat pana a doua zi).

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Placinta cu cartofi, varza sau branza
5
Romania

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Placinta cu cartofi, varza sau branza