Intr-un castron puneti 200 gr. nuca de cocos rasa ,50 gr.zahar, 2 albusuri batute spuma si 40 gr. faina ,amestecati bine pana cand devine compozitia omogena.
Captusiti cu hartie de cuptor o tava de tort cu diametrul de 20 cm. Puneti aluatul de cocos ,il intindeti cu mainile uniform pe toata suprafata si-l bagati in cuptorul incalzit pentru 5 minute ,la o temperatura de 180°.
Intre timp faceti crema cu frisca si ciocolata.
Intr-un castron bateti bine cele 2 oua intregi cu 100 gr. de zahar, adaugati faina, restul de nuca de cocos rasa ,un varf de scortisoara ,vanilia ,ciocolata rasa si frisca batuta .Acesta compozitie o turnati deasupra blatului de cocos ,o intindeti deasupra cu o lingura si bagati din nou in cuptor, pentru circa 35-40 minute la o temperatura de 180°.
Cand este gata ,lasati sa se raceasca iar deasupra decorati cu zahar pudra sau bucati de cocos proaspat taiate solzi.
Eu deasupra am pus zahar pudra ,cu aroma de nuca de cocos.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaDeși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurtIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii