Tort cu mousse de capsuni si ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mousse de capsuni si ciocolata

Ingrediente

  • • Blat de ciocolata neagra:
  • • galbenusuri de ou- 2 buc
  • • albusuri de ou- 4 buc
  • • zahar- 100 g
  • • ciocolata amaruie- 150 gr
  • • unt- 40 g
  • • faina- 80 g
  • • praf de copt- o lingurita
  • • Mousse de capsuni:
  • • capsuni- 200 g
  • • zahar brun- 2 linguri
  • • gelatina- 1 lingura
  • • frisca lichida- 200 ml
  • • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • • ciocolata cu lapte- 150 gr
  • • frisca lichida- 1 lingura
  • • gelatina- 1 lingura
  • • Mousse de ciocolata alba:
  • • ciocolata alba- 150 g
  • • frisca lichida- 200 ml
  • • gelatina- 1 lingura
  • • Decor:
  • • capsuni- 200 g
  • • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

• bateti albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtineti o bezea
• bateti galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul
• topiti ciocolata si untul, apoi lasati sa se raceasca
• amestecati galbenusurile cu ciocolata topita, apoi incorporati usor bezeaua, amestecand cu o spatula
• puneti peste compozitie faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, amestecand usor, de jos in sus, cu spatula
• puneti hartie de copt intr-o tava de tort cu pereti detasabili si rasturnati compozitia, apoi coaceti blatul la 180 de grade pentru 30 de minute si faceti testul cu scobitoarea
• lasati apoi blatul la racit si taiati-l in doua
• pregatiti mousse-urile pe rand, mai intai cel de ciocolata cu lapte: hidratati gelatina cu 2 linguri de apa rece, topiti ciocolata cu 100 ml frisca lichida si dizolvati apoi gelatina in amestecul cald
• puneti ciocolata la racit, bateti frisca si amestecati apoi usor cele doua ingrediente, pana obtineti un mousse aerat si cremos
• montati inelul detasabil al formei de tort, puneti blatul de ciocolata, apoi mousse-ului de ciocolata cu lapte si lasati la rece 20 de minute
• intre timp pasati capsunile pana obtineti un piure fin si apoi treceti-l prin sita
• hidratati gelatina cu doua linguri de apa rece
• amestecati piureul de capsuni cu zaharul brun si puneti pe foc pana se dizolva
• dizolvati gelatina in piureul de capsuni fierbinte, apoi lasati la racit
• bateti frisca si amestecati usor cu piureul de capsuni, incorporand usor cu o spatula, pana obtineti o spuma aerata si omogena
• scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra mousse-ul de capsuni, apoi lasati la racit 20 de minute
• intre timp hidratati si restul de gelatina cu 2 linguri de apa rece si topiti ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida
• dizolvati apoi gelatina in ciocolata fierbinte si lasati la racit
• bateti restul de frisca si incorporati-o usor in ciocolata alba rece, turnati mousse-ul peste cel de capsuni si lasati la rece inca 20 de minute
• optional, puteti acoperi tortul cu cealalata jumatate de blat de ciocolata neagra sau il puteti orna direct cu felii de capsuni si fulgi de ciocolata
• lasati la rece inca 1-2 ore inainte de servire

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie