Tort cu Mousse de Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu Mousse de Capsuni

Ingrediente

  • Pentru o forma de 24 sau 26 cm:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • extract sau esenta vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 250 gr capsuni prospete
  • 60-80 gr zahar, depinde cat de dulci sunt capsunile
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
  • 6 linguri gem de capsuni
  • Glazura:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura sirop agave sau miere
  • Decor:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • o lingura zahar (colorant alimentar roz -optional)
  • bomboane decor

Mod de preparare

Pentru blat, batem albusurile spuma timp de 5 minute.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste (3-4 minute), punem apoi untul topit. Adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele, pe urma restul de faina si extractul de vanilie.

Incorporam incet albusurile batute, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus. Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute. Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi.

Mousse:
Pentru mousse, capsunile trebuie facute pasta cu un bleder.

Punem gelatina la inmuiat.

Batem frisca cu zaharul, apoi adaugam capsunile, iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde (daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde, Nu are voie sa fiarba). Amestecam bine.

Ansamblare:
Punem o folie alimentara in tava in care am copt blatul, apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni, ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste. Il dam la frigider minim 4 ore.

Pt glazura:
Punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea. Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin. Glazura o intindem apoi pe tot tortul (asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini. Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta.
Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni, un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa. Nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie