Tort cu Mousse de Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu Mousse de Capsuni

Ingrediente

  • Pentru o forma de 24 sau 26 cm:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • extract sau esenta vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 250 gr capsuni prospete
  • 60-80 gr zahar, depinde cat de dulci sunt capsunile
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
  • 6 linguri gem de capsuni
  • Glazura:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura sirop agave sau miere
  • Decor:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • o lingura zahar (colorant alimentar roz -optional)
  • bomboane decor

Mod de preparare

Pentru blat, batem albusurile spuma timp de 5 minute.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste (3-4 minute), punem apoi untul topit. Adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele, pe urma restul de faina si extractul de vanilie.

Incorporam incet albusurile batute, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus. Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute. Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi.

Mousse:
Pentru mousse, capsunile trebuie facute pasta cu un bleder.

Punem gelatina la inmuiat.

Batem frisca cu zaharul, apoi adaugam capsunile, iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde (daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde, Nu are voie sa fiarba). Amestecam bine.

Ansamblare:
Punem o folie alimentara in tava in care am copt blatul, apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni, ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste. Il dam la frigider minim 4 ore.

Pt glazura:
Punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea. Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin. Glazura o intindem apoi pe tot tortul (asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini. Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta.
Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni, un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa. Nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa