Preincalziti cuptorul la 180 grade C.Ungeti 2 tavi de diametru 23 cm .
Prajiti nucile aprox 8 min,lasati sa se raceasca si tocati-le. ( eu le aveam deja prajite asa ca le-am bagat la robot 30 sec).
Curatati si dati pe razatoare fina morcovii (in cazul meu tot la robot) si dati-I de o parte.
Intr-un bol separat amestecati ingredientele solide:faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara.
Mixati ouale apoi adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.Adaugati uleiul si apoi vanilia.
Adaugati apoi ingredientele solide (eu pasul asta nu l-am mai facut cu mixerul ci cu telul) si amestecati doar atat cat sa incorporati faina in aluat. Cu o spatula incorporati morcovii si nucile.
Turnati in tavi si dati la cuptor aprox 30 min.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5-10 min apoi scoateti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.
Pt glazura mixati branza si untul la viteza mica apoi adaugati treptat zaharul pudra . La sfarsit adaugati vanilia si zeama de lamaie.
Asezati un blat,glazura,al doilea blat si glazura deasupra.
Eu am facut un 2 tavi diferite pe care,evident ,nu le-am mai suprapus si doar acoperit cu glazura. Una in forma de tarta si una in forma de chec.
"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.
Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahideInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii