Tort cu Mere si Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Tort cu Mere si Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 1l lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 8 mere
  • 250gr zahar pt topit
  • frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul. Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale zaharul si vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.

Se da la cuptor (daca doriti se pune si in baie de apa)si se tine pana ce crema se incheaga. Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici