Tort cu Mere si Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Tort cu Mere si Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 1l lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 8 mere
  • 250gr zahar pt topit
  • frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul. Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale zaharul si vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.

Se da la cuptor (daca doriti se pune si in baie de apa)si se tine pana ce crema se incheaga. Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune