Tort cu Mere Intregi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere (cam 10 maxim depinde de marimea lor si de marimea cratitei)
  • zahar (cat sa acoperim fundul cratitei cam de un deget)
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • amoniac
  • o cana de vin alb
  • nuci sau alune

Mod de preparare

Se curata merele de coaje si se scobesc in mijloc. Se scot samburii si se umplu merele cu unt si eventual nuci sau alune (daca vreti). (EXACT CA ATUNCI CAND FACEM MERE COAPTE LA CUPTOR) Se aseaza in cratita cu fundul in sus, iar in spatiile goale care raman intre ele se pun alte bucatele de mar taiate cuburi (nu rase). Se adauga zahar cam de un deget pe fundul cratitei. Se pun la cuptor si se tin pina se inmoaie marul putin (cam 10 minute).

Intre timp facem blatul:
8 oua intregi se bat cu cele 8 linguri de zahar (le adaugam treptat) cu amoniacul si cu cele 8 linguri de faina. Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se baga iarasi la cuptor cam 20 de minute la 175 de grade.

Timp de 15 min nu deschideti cuptorul. Apoi incercati cu o scobitoare blatul. Cand este gata se scoate se acopera cu un servet si se pune la racit (vom vedea ca incepe sa se dezlipeasca sigur de pe marginile cratitei).

Intre timp facem siropul dintr-o cana de vin alb (neaparat alb caci cel rosu va colora tortul) cu 2-3 linguri de zahar se pun pe foc si se amesteca. Cand este si siropul rece se rastoarna tortul pe un platou si se insiropeaza. Iar apoi putem sa-l ornam cu frisca sau cu ciocolata cum doriti. Este foarte bun si foarte racoros cu aroma de vin si mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie