Tort cu mere

Complexitate
medie
Tort cu mere

Ingrediente

  • 2 mere potrivite ca marime;
  • 5 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 6 linguri faina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • Crema:
  • 1 plic crema vanilie Dr Ottker;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 pahar lapte(chiar si mai putin,sa fie mai tare);
  • Glazura:
  • 1 ceasca apa;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 lingurite cacao;
  • Sirop:
  • 1 pahar apa;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta rom;

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Se scot casutele cu samburii
si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala).
se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul.
Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.Se bat albusurile spuma
apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz.
Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.Se incorporeaza
galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga
pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus.
Merele se aseaza "coronita" in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea
pt a evita excesul).Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.Timpul de coacere
depinde de cuptor.
Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si
se bate.Cand e gata,se da la frigider.
Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat.
Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit.
Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider.
Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat).
Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie.
Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu "ace" (cu ajutorul unei lingurite).
Dupa inspiratie :)...Se tine la frigider pana a doua zi.Pofta buna!

E o reteta ..nu inventata,regandita :))...mie mi-a iesit f bine..sper sa o incercati si sa va placa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
File de merlucius si legume en papillote
Bucataras.RO

File de merlucius si legume en papillote

Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!)  de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...

File de merlucius si legume en papillote
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty