Tort cu mere

Complexitate
medie
Tort cu mere

Ingrediente

  • 2 mere potrivite ca marime;
  • 5 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 6 linguri faina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • Crema:
  • 1 plic crema vanilie Dr Ottker;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 pahar lapte(chiar si mai putin,sa fie mai tare);
  • Glazura:
  • 1 ceasca apa;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 lingurite cacao;
  • Sirop:
  • 1 pahar apa;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta rom;

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Se scot casutele cu samburii
si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala).
se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul.
Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.Se bat albusurile spuma
apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz.
Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.Se incorporeaza
galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga
pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus.
Merele se aseaza "coronita" in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea
pt a evita excesul).Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.Timpul de coacere
depinde de cuptor.
Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si
se bate.Cand e gata,se da la frigider.
Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat.
Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit.
Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider.
Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat).
Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie.
Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu "ace" (cu ajutorul unei lingurite).
Dupa inspiratie :)...Se tine la frigider pana a doua zi.Pofta buna!

E o reteta ..nu inventata,regandita :))...mie mi-a iesit f bine..sper sa o incercati si sa va placa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia