Tort cu mere

Complexitate
medie
Tort cu mere

Ingrediente

  • 2 mere potrivite ca marime;
  • 5 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 6 linguri faina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • Crema:
  • 1 plic crema vanilie Dr Ottker;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 pahar lapte(chiar si mai putin,sa fie mai tare);
  • Glazura:
  • 1 ceasca apa;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 lingurite cacao;
  • Sirop:
  • 1 pahar apa;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta rom;

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Se scot casutele cu samburii
si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala).
se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul.
Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.Se bat albusurile spuma
apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz.
Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.Se incorporeaza
galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga
pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus.
Merele se aseaza "coronita" in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea
pt a evita excesul).Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.Timpul de coacere
depinde de cuptor.
Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si
se bate.Cand e gata,se da la frigider.
Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat.
Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit.
Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider.
Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat).
Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie.
Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu "ace" (cu ajutorul unei lingurite).
Dupa inspiratie :)...Se tine la frigider pana a doua zi.Pofta buna!

E o reteta ..nu inventata,regandita :))...mie mi-a iesit f bine..sper sa o incercati si sa va placa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
2
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia