Tort cu Menta

Complexitate
medie
Tort cu Menta

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 350 gr faina
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 300 gr zahar
  • 150 gr sirop menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Ingrediente crema 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • Ingrediente crema 2:
  • 400 gr mascarpone
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • colorat verde (eu am combinat galben cu albastru)
  • 400 ml frisca lichida
  • 12 gr gelatina
  • 150 ml apa +3 lingurite sirop de menta pentru gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • sirop de menta (se pune dupa gust)
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Ouale se amesteca cu zaharul pana ce se dizolva zaharul. Dupa aceea se adauga iaurtul, fulgii de cocos, siropul de menta, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt amestecat cu faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Se pune in cuptorul preincalzit pana ce trece testul scobitoarei. Dupa ce este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu siropul de menta.

Prima data se va prepara crema a doua, deoarece prima crema va trebui pusa calda.

Mod preparare a doua crema:
Frisca se amesteca bine cu mixerul pana ce se intareste.

Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta si colorantul. Gelatina se hidrateaza in apa amestecata cu siropul de menta, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce se formeaza o spuma usoara, dupa care se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se pune treptat peste mascarpone. Dupa ce s-a incorporat gelatina se adauga frisca batuta tare.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se amesteca cu uleiul, dupa care se topeste pe foc.

O cratita se umezeste putin cu apa rece, dupa care se tapeteaza cu celofan sau punga. Blatul se taie in 3 parti egale. Prima parte se pune in oala tapetata, se insiropeaza, dupa care se pune crema nr 1 peste care se adauga jumatate din crema a doua, se adauga cel de al doilea blat care se insiropeaza la randul lui, pesteacesta se pune din nou ciocolata topia si restul de crema. Peste crema se pune cel de al treilea blat si se insiropeaza.
Tortul se pune la rece aproximativ 3 ore sau se lasa de seara pana dimineata la frigider, dupa care intoarce oala invers pe un platou. Se scoate cu grija tortul si se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se potioneaza in portii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura