Macul din reteta se pune in lapte si se lasa pentru 2 ore asa. Apoi se trece la pregatirea blatului. Se incalzeste cuptorul la temperatura medie (375 F). Faina se cerne, se amesteca cu sarea si praful de copt.
Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi, intercalat, se pune in unt cate putin din macul cu lapte se amesteca, apoi se pune faina, se amesteca, din nou mac si lapte, din nou faina si tot asa se continua pana se termina cele doua amestecuri.
In crema rezultata se pune esenta de lamaie si la urma albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza cu grija ca sa nu se striveasca prea mult albusul, apoi se pune compozitia in tava unsa si fainata (eu am tapetat tava cu hartie si am uns, nu am mai pus faina)
Se coace aproximativ 20-25 de minute (se ia proba cu scobitoarea), daca e cazul se tine ceva mai mult in cuptor. Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din tava, se lasa la racit.
In timpul asta se prepara crema in felul urmator:
Se freaca galbenusurile cu zahar dupa gust, se amesteca cu budinca de lamaie (eu am mai pus si ceva esenta pentru ca sa ii dau un gust mai pronuntat de lamaie) am adaugat gelatina si laptele. Am pus la fiert, cand s-a ingrosat am luat de pe foc si am lasat la racit (trebuie amestecat mereu ca sa nu se prinda de fundul cratitei).
Cand crema a fost doar putin calduta am amestecat cu unt si am pus la frigider sa se inchege. Blatul l-am taiat in trei, pe orizontala, si l-am umplut cu crema. Pentru ganashe, am pus ciocolata la topit intr-un vas care era pus pe o alta oala in care era apa fierbinte. Frisca nebatuta am pus-o la fiert si in momentul cand a inceput sa faca bulele care iti dau semnalul inceperii fierberii am luat de pe aragaz si am pus peste ciocolata, care, de la caldura apei fierbinti deja se inmoiase (nu se topise).
Cu ajutorul unui tel am amestecat in mijloc si incetul cu incetul mai luam cu telul si de pe laterale. Crema astfel formata se pune la frigider pentru 24 de ore.
Cand se lucreaza cu crema asta se foloseste un cutit cu lama mai lata care se introduce mereu in apa fierbinte. In felul asta se intinde crema bine si uniform, nu trebuie apasat, totul se face foarte usor. Se pune pe suport si se decoreaza dupa comanda sau preferinta.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii