Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Postat pe: 15-09-2017
(0)

Ingrediente

1/2 plic gelatina
Pt. blat:
130 g unt
300 g zahar pudra
3 oua
120 ml lapte
1 plic budinca vanilie
190 g faina alba
1/2 plic praf de copt
2 lg iaurt
Pt. crema de mascarpone:
250 g mascarpone
50 g zahar pudra vanilat
200 ml smantana pentru frisca
Pt. jeleul de zmeura:
300 g zmeura
4 lg zahar
200 ml apa
1/2 plic gelatina
Pt. ornat:
100 g ciocolata amaruie
2-3 lg lapte
fructe: zmeura, mure, coacaze
migdale macinate
2 sticksuri de ciocolata cu menta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.
Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.
Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.
Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.
Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.
Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.
Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.
Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Blatul se poate insiropa daca preferati, eu am ales sa-l las asa!

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone